E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisARACI KURUM BELGELERİ ALINIP SATILACAK---

ARACI KURUM BELGELERİ ALINIP SATILACAK

ARACI KURUM BELGELERİ ALINIP SATILACAK
05 Ekim 2009 - 07:51 borsagundem.com

SPK Başkanı Vedat Akgiray aracı kurumların yetki belgelerini alınıp, satılabilir hale getireceklerini, yıllık verginin de kaldırılması ya da azaltılması için çalıştıklarını bildirdi

SERMAYE Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vedat Akgiray, 2 hafta içinde açıklanacak yeni düzenlemeyle aracı kurumların yetki belgelerinin alınıp satılabilir hale getireceklerini açıkladı. Akgiray, aracı kurumlardan alınan yıllık vergi ücretlerininde kaldırılması veya azaltılması yönünde çalışma yürüttüklerini bildirdi. Uluslararası Finans Enstitüsü'nün (IIF)Yıllık Üye Toplantı'sına katılan SPK Başkanı Vedat Akgiray, toplantı sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Merkez Bankası'nın gerçekleştrdiği faiz indirimleri sonrasında sermaye piyasalarına olan ilginin arttığına dikkat çeken Akgiray bu konuda üst kurul olarak kendilerinin de bir dizi adım atacağı müjdesini verdi. Bu anlamda ilk adımı attıklarını kaydeden Akgiray, "Son aylarda aracı kurumların teminat yükünü ciddi anlamda azalttık. Aşağı yukarı, 70-80 milyonluk bir kupon sağlanmış oldu aracı kurumlara" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)