E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisARACI KURUMLARDA SIKINTI BÜYÜYOR---

ARACI KURUMLARDA SIKINTI BÜYÜYOR

ARACI KURUMLARDA SIKINTI BÜYÜYOR
24 Ocak 2009 - 09:34 borsagundem.com

Borsanın en büyüklerinden Ak Yatırım tüm şubeleri kapatıyor, Yapı Kredi İstanbul’daki 6 şubesini merkeze alıp 20 kişi çıkardı, Fortis Yatırım da şubeleri kapatıp, çalışanların maaşlarını yüzde 30 düşürdü.

Krizin kendisini en fazla hissettirdiği borsada aracı kurumlar da artık fiziki olarak korkuyu enselerinde hissetmeye başladı. Borsanın yüzde 50 değer kaybederek son 5 yıllık krallığına son verirken işlemleri yürüten aracı kurumlarda da zararlar büyümeye başlayınca kriz tedbirleri son hızla alınmaya başlandı. Borsanın en büyük aracı kurumları arasında olan Ak Yatırım şubelerini Akbank Özel Bankacılık’ea devrederek borsa işlemlerini artık Akbank şubelerinden sürdürecek. 13 şubede çalışan 60 kişi de şubelere yeni pozisyonlara gönderilirken bir çok çalışanın yeni pozisyonlarından dolayı istifa ettiği konuşuluyor. Şube kapatan diğer kirim ise Yapı Kredi Yatırım. Yapı Kredi Yatırım İstanbul’daki 6 şubesini kapatarak işlemleri merkezde topladı. Bu operasyon sonucu, yaklaşık 20 kişinin işini kaybettiği ifade ediliyor. MAAŞ DÜŞÜRÜYORLAR Şubelerden tamamen vazgeçen bir başka kurum Fortis. Edinilen bilgilere göre Fortis aynı zamanda işten çıkarmadığı elemanlarının maaşlarını da yüzde 30 düşürdü. Bu kurumların dışında bir çok kurum da üçer beşer eleman çıkarmaya başladı. İşlemler düşüp zarar çoğaldıkça şube kapatmalar ve personel çıkarmalar hızlanıyor. Sektör yetkilileri krizin devam etmesi halinde aracı kurum sayısının yarıya ineceğini belirtiyor. Rahim Ak/haberturk.com

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)