E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotivAracınız bağlanabilir!---

Aracınız bağlanabilir!

Aracınız bağlanabilir!
01 Mayıs 2012 - 09:07 borsagundem.com

Aaracınıza taktırdığınız cam filmleri başınızı ağrıtabilir. Polisler uygulama anında cezayı kesiyorlar. Sonrasında ise serüven başlıyor...

BURAK TAŞÇI
[email protected]
twitter.com/buraktasci

Türkiye’de otomobil aksesuarlarının satışı yasal ancak kullanımı yasak. Devlet ise bunun için herhangi bir denetimde bulunmuyor. Türkiye’deki otomobillerin neredeyse hemen hepsi polis kontrolüne girdiğinde bağlanabilecek durumda. Bunun nedeni ise araçlara sonradan takılan her şeyin yasal olmaması. Yani aracınıza ek olarak taktırdığınız her şey ceza kesilme nedeni olabilir.
Son günlerde cam filmleri üzerine yoğunlaşan trafik polisleri filmli araçları affetmiyorlar ve cezayı kesiyorlar. Cam filmi konusunda birçok web sitesi ve forumlarda herkes tarafından bir fikir yürütülmüş. Şimdi size cam filmli bir aracın nasıl muameleye tabi tutulduğunu birebir anlatayım.
Öncelikle aracınızda cam filmi varsa ve polis uygulamasına takıldığınızda cezayı alacaksınız. Ceza makbuzuna polis memuru “7 gün film cam için izin verildi” yazıyor. Bu 7 gün içerisinde cam filmlerini söktürmeniz için polis memuru size izin veriyor. 7 gün içerisinde filmleri söküp, aracınızı dört cepheden filmsiz ve plakalar okunur halde fotoğraflayarak herhangi bir ilçe emniyet müdürlüğündeki “Trafik Denetleme” şubesine gidip renkli çıktısını aldığınız fotoğraflar, ruhsat fotokopileri, trafik sigortası fotokopisi, kimlik fotokopinizle aracınızdaki “Trafikten Men” kararını kaldırabilirsiniz.
FİLMLER SÖKÜLMEZSE NE OLUR?
Ceza aldığınız halde polisin uyarısına uymayarak hala film camlı aracınızı kullarsanız aracınız cezayı aldığınız 7. günün sonunda sistem tarafından otomatik olarak “Trafikten Men” ediliyor. Satış yapamazsınız, muayene yapamazsınız. İlk polis uygulama noktasında polis tarafından aracınız trafikten men ve ayrıca film cam nedeniyle bağlanıp otoparka çekilir. Her biri için ayrı ayrı ceza yazılır. Ceza puanları ehliyetinize işlenir. Bundan sonra ise aracınızı otoparktan çıkartmak için cezaları ödersiniz. Yine 7 gün film camların sökülmesi için izin verilir. Verilen izin kağıdıyla beraber TUVTURK’e gidip aracınızı muayene ettirirsiniz. Muayene sonrasında tekrar “Trafik Denetleme” şubesine gidip aracınızın filmsiz fotoğraflarını, ruhsat, trafik sigortası, kimlik fotokopilerini vererek “Trafikten Men” kararını kaldıracaksınız.
ARKA CAMLARA FİLM SERBEST Mİ?
Ülkemizde maalesef lüks araçlardaki karartılmış camlara ya da filmlere müsaade ediliyor. Ancak yerli araçlara yapılan film veya cam karartma kesinlikle affedilmeden ceza kesiliyor. Eğer aracınızda film varsa kesinlikle yasak. İster arka camda olsun ister yan camlarda kesinlikle yasak ve ceza yazılma nedeni. Bu filmler 1 numara yani en açık renk olsa da film var olduğu için ceza kesilir.
DEVLET MÜDAHALE ETMİYOR
Türkiye’de her yerde devasa tabelalarla “Cam filmi yapılır” ibarelerine rağmen hiçbir devlet kurumu bu işletmelere ceza kesmiyor ya da yasal olmayan cam filmlerine el koymuyor. Ucuz Çin malı ve yapıldıktan sonra mor renk alan adi cam filmlerini işletmeler 70 TL’den başlayan fiyatlarla yapıyorlar. Bu rakam filmin kalitesine göre 500 TL’ye kadar çıkabiliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cihan Kesen21 Mayıs 2012 17:41

    Merhabalar, Bende 154 TL cezayı yedim, filmli camdan ötürü. Şimdiki sorum şu, cezayı ödeyip filmi söktürüp trafik şubeden men cezasını kaldırttıktan sonra yeniden yaptırmayı düşünüyorum. Ondan sonra atıyorum 3 ay sonra trafikten men falan yokken aracın üstünde, birdaha yakalanırsam filmli camdan direk arabamı bağlayamazlar değil mi? Sadece cezamı yazıp 7 günde söktürmemi isterler değil mi? Editörün notu: Filmleri söktürüp tekrar film yaptırdıktan sonra uygulamada filmi gördüklerinde aracınızı bağlarlar. Çünkü bilgisayar sisteminden aracınızın geçmişi ile ilgili bilgiler yer alıyor.

  • sinirli01 Mayıs 2012 22:34

    oh iyi olmuş,basın cezayı ödesinler,zengin cahil millete bişey olmaz

  • 01 Mayıs 2012 22:11

    MADEM YASAK SATIŞINI ENGELLESİNLER YA DA SERBEST BIRAKSINLAR

  • 01 Mayıs 2012 21:31

    jeeplere bakın polis denen memurlar bizim paramızla bize ceza kesiyorlar ALLAH korkusu olmayan memurlar için geçerli

  • bürokrasi01 Mayıs 2012 16:30

    burası türkiye:)

  • hukukçu30 Nisan 2012 23:12

    Taş devrinden kalma yasakçı bir zihniyet.. Cam filminin trafiğe ne zararı var.. Eğer görüşü engelliyor deniyorsa, arkası kapaı doubla arajlar ve minübüsleri men edelim, ayrıca kamyonlar ve otobüslerde arkası aynadan görüyor,onlarda arka cam taksınlar.:)) Bunu eleştirmiyor haber, film takılmasının serbest olmasını eleştiriyor, bu kadar cahil haberci olursu , millete ne diyelim ki...

  • 30 Nisan 2012 23:11

    işin enterasan tarafı,birçok resmi araçlarda ve buraya lütfen dikkat!birçok resmi veya sivil polis otosunda da film görebilirsiniz.lastikleri aşnmış,tabiri caiz ise kabaklaşmış,eksozu sizi gece uykunuzdan uyandıracak kadar gürültülü,hatta son zamanların modası lokanta kuryeliği yapan gürültülü,teypli ve sonuna kadar sesi açık motosikletler,vs.vs.birde en kötüsü ne biliyormusunuz.bakkal ehliyetliler.inanın gecenin bir yarısı farlarını yakmayı unutan ve çoğu koyu renkli kapkaranlık arabaların son sürat aniden önünüze çıkması.çok kişiyi ikaz ettiğm olmuştur.bence devlet bu kadar kolay ehliyet vermemelidir.kursa gitmeden sınava giren ve arabayı yerinden kaldıramayan bile ehliyet alabilmekte ve o aptal cesaretle yollara çıkmaktalar.tv de görüyoruz kazaları.Allah hepimizi korusun.

  • VaTaNDaS30 Nisan 2012 21:17

    Luks araçlar, jiplerin neredeyse hepsinin camları filmli!! Ama onlara ceza kesilmiyor, karşılarına sıradan vatandaş çıktığında affetmiyorlar.. Bu nasıl hukuk devleti??? Ayrıca filmli cam neden yasak olurki??? Hele hele arka camlardaki filmler trafikte ne gibi bir sıkıntı yaratır anlamadım gitti? Tonajının iki katı yük alan egzosu fabrika bacası gibi tüten kamyonlar, farları, stoparı, sinyalleri bozuk araçlar, ehliyetsiz alkollü sürücüler bitti sıra filme geldi.. Kazalara neden olan şeylere odaklansalar daha mantıklı olmaz mı?? Ne diyelim Türkiye gerçekten filim ülke......

  • Hüseyin30 Nisan 2012 20:43

    Film yerine eksozlardan çıkan patlak seslere baksalar daha iyi olur.