E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAramco tesislerine saldırı hakkında flaş iddia...---

Aramco tesislerine saldırı hakkında flaş iddia...

Aramco tesislerine saldırı hakkında flaş iddia...
24 Ekim 2019 - 16:36 borsagundem.com

Rus devlet petrol şirketi Rosneft’in Başkanı Seçin, Suudi Arabistan’ın Aramco petrol tesislerine yapılan saldırının Rusya’nın terörle mücadele operasyonları sırasında Suriye’den kaçan militanlar tarafından gerçekleştirilmiş olabileceğini ifade etti.

Avrasya Ekonomi Forumu’nda konuşan Seçin, “Rusya’nın Suriye’deki başarılı eylemleri, militanların bir kısmını yer değiştirmeye zorladı. Militanlar komşu ülkelere sıkıştı, bu ülkeler arasında Irak da var. Suudi Arabistan’ın gaz ve petrol tesislerine yapılan saldırıyı da muhtemelen onlar başlattı” dedi.

Saldırının neticesinde Riyad’ın petrol üretiminde çarpıcı bir azalma olduğunu belirten Seçin, ülkenin güvenilir ve istikrarlı petrol tedarikçisi namının sarsılması için neden verdiğini söyledi.

Seçin, “Saldırı sonucunda Suudi Arabistan’da petrol üretiminin en az yarısı durdu. Son olaylar, Suudi Arabistan’ın petrol sevkiyatı yapan ‘hassas ülkeler’ (İran, Venezüella, Libya, Irak ve Nijerya) arasına girebileceğini gösterdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • erol g.25 Ekim 2019 00:38

    PETROL FİYATLARININ YÜKSELMESİ İÇİN PETROL ARZININ/ÜRETİMİNİN AZALMASI GEREKİRDİ Petrol üretimini azaltmak için SUUDİ DEVLETİ KENDİ TESİSLERİNE KONTROLLÜ SABOTAJ YAPMIŞ/YAPTIRMIŞ DA OLABİLİR

  • Selahattin Ölmez24 Ekim 2019 17:34

    israil ve abd tarafından yapılan bir saldırı olduğunu düşünmekteyim.

  • ibrahim keskin24 Ekim 2019 19:34

    Katılıyorum halka arzı 500 milyar$ düşsün diye yapıldı aptal suudiler.