E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarArap borsaları yıkılıyor---

Arap borsaları yıkılıyor

Arap borsaları yıkılıyor
04 Şubat 2011 - 08:54 borsagundem.com

Tunus’ta başlayıp Mısır’da şiddetini artıran olaylar en çok Arap ülkelerinin borsalarını vurdu

Mısır’da düzenlenen yönetim karşıtı gösteriler nedeniyle 13 Arap borsası 49 milyar dolar zarar etti. Kuveytli araştırma şirketi KAMCO’nun yaptığı çalışmaya göre, 25 Ocak tarihinde 991 milyar doları geçen söz konusu 13 Arap borsasında işlem gören şirketlerin değeri 31 Ocak’ta 942 milyar dolara geriledi. En büyük kayıp, 32 milyar dolarla Körfez bölgesindeki 9 ülke borsasında görüldü. Söz konusu 9 ülkedeki borsada işlem gören şirketlerin değeri 750 milyar dolara düştü. Arap dünyasının en önemli borsası Suudi Arabistan’da 21 milyar dolar, Mısır Borsası’nda da gösterilerin ilk iki gününde 12 milyar dolar kayıp yaşandı. Çalışmaya göre, Tunus ve Mısır’da düzenlenen yönetim karşıtı gösterilerin diğer bölge ülkelerine de sıçrayacağı endişeleri, yatırımcıların bölgeden sermayelerini çekmelerine neden oldu.
ALMAN TURİSTLER ANTALYA’YA
Diğer Arap ülkelerinin borsaları ya çok küçük, ya da bu ülkelerde borsa bulunmuyor. Mısır Borsası Başkanı Khaled Serry Seyam ise MENA Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, 27 Ocak’ta yönetim karşıtı gösteriler nedeniyle işleme ara verilen borsanın gelecek hafta pazartesi günü açılabileceğini belirterek, borsanın tekrar açılmasının ardından 4 saat olan işlem süresinin üç saate indirileceğini söyledi. Öte yandan Alman turizm şirketi TUI tarafından yapılan yazılı açıklamada, Mısır’daki olaylar nedeni ile bu ülkeye yönelik   uçak seferlerinin, Alman turistlerin çoğunun tercihi olan Kanarya Adaları’na ve Antalya’ya kaydırıldığı kaydedildi. Açıklamada bu seferler kapsamında 50 bin yolcudan 10 bininin nisan ayı ortasına kadar Antalya’ya,     40 bininin de Kanarya Adaları’na yönlendirileceği belirtildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)