E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporArda göz doldurdu---

Arda göz doldurdu

Arda göz doldurdu
21 Kasım 2011 - 14:09 borsagundem.com

İspanya La Liga'nın 12. hafta maçında Atletico Madrid, Levante'yi 3-2 yenerken, Arda Turan başarılı futbolu ve yaptığı asiste yine alkış aldı

İspanya La Liga'nın 12. hafta maçında Atletico Madrid ile Levante karşı karşıya geldi. İlk 68 dakikası golsüz, son 25 dakikası ise heyecan fırtınası şeklinde geçen maçta Atletico Madrid, Levante'yi 3-2 mağlup ederken, gecenin dikkat çeken isimlerinden Arda Turan, takımını 2. kez öne geçiren golün asistini yaptı.
Temsilcimiz Arda Turan'ın ilk 11'de başladığı maçta Atletico Madrid, sahasında Levante'yi 3-2 mağlup etti. Mücadelenin ilk yarısında iki takımda uzaktan şutlarla etkili olmaya çalıştı. Atletico Madrid'de 4. dakikada Diego'nun uzak mesafeli şutunda kaleci başarılıydı. 7. dakikada bu kez Levante'de Farinas ceza sahası dışından şansını denedi ancak şutu kalecide kaldı.
Farinas 23. dakikada bir kez daha uzak mesafeden vurdu ancak kaleci Courtois gole izin vermedi. 36. dakikada Arda Turan'ın ceza sahasından vuruşu da kaleci de kaldı ve ilk yarı 0-0 sona erdi.
İkinci yarıda oyunun kontrolü tamamen ev sahibi ekibin eline geçti. Atletico Madrid'de 49 ve 59. dakikalarda Adrian, 54 ve 58. dakikalarda Diego'nun şutlarından gol sesi çıkmadı. Baskısını sürdüren Madrid ekibi, 62. dakikada Pizzi ve 64. dakikada Dominguez ile gole yaklaşsa da, kaleciyi geçemedi.
Atletico Madrid'in aradığı gol 69. dakikada geldi. Reyes'in ara pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Pizzi, düzgün bir vuruşla takımını öne geçirdi (1-0). Levante'nin bu gole cevabı ise gecikmedi. 72. dakikada Barkero'nun pasında topla buluşan Vicente Iborra, şık bir vuruşla topu ağlara gönderi (1-1).
ARDA'DAN ŞIK ASİST
Ancak Atletico Madrid'in tekrar öne geçmesi uzun sürmedi. 74. dakikada Arda'nın çizgiye kadar inerek zor pozisyonda arka direğe ortaladığı topu yakın mesafeden boş kaleye kafayla gönderen Adrian, skoru 2-1'e getirdi. Ev sahibi ekibi rahatlatan gol ise 83. dakikada geldi. Adrian'dan aldığı topla ceza sahasına giren Diego, sol çaprazdan attığı golle farkı 2'ye çıkarttı (3-1).
Karşılaşma tam bu skorla tamamlanacak derken, 90+3. dakikada Juanfran'ın pasında ceza sahası içinden düzgün bir vuruş çıkartan Ruben Suarez durumu 3-2'ye getirdi ve maçın skorunu belirledi. Bu galibiyetin ardından Atletico Madrid puanını 16'ya yükseltirken, Levante 23 puanda kaldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)