E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporArda ortalığı karıştırdı---

Arda ortalığı karıştırdı

Arda ortalığı karıştırdı
04 Ekim 2011 - 07:41 borsagundem.com

Arda'nın açıklamaları, G.Saray forumlarını da karıştırdı

Arda Tam Saha Dergisi’ndeki röportajında yetiştiği kulüp G.Saray’ı ve taraftarlarını topa tuttu:
“Bizim 50-100 bin dolar alacağımız ödenmezken, bazı yabancılar satın almak için helikopter bakıyorlardı.”
ALT yapısından yetiştiği G.Saray’dan ayrılıp A.Madrid’in yolunu tutan Arda Turan zehir zemberek açıklamalar yaptı. İşte TFF’nin Tam Saha Dergisi’ne içini döken milli yıldızın sarı-kırmızılı camiayı öfkelendiren sözleri:
“GEÇEN sene G.Saray kötüyken eleştirilerin odağında hep ben vardım.. Oynamayan futbolcunun başarısızlıkta ne kadar payı olabilir? Maalesef taraftarlar bana gerektiği kadar sahip çıkmadı. Ama önemli değil benim G.Saraylılığım eksilmez. Benim bir kırgınlığım var ama G.Saray taraftarına sesleniyorum, başkalarına da böyle yapmasınlar. Takım iyi olduğu zaman ‘Biz taraftarız’, takım kötü olursa ‘Hadi ıslıklayalım. Kimden başlayalım? Arda’dan başlayalım’ Bu mudur yani? Bu mudur G.Saraylılık? Bunu yapanlar G.Saraylı’ysa, o zaman ben G.Saraylı değilim. O tür insanlar olduğu sürece, bu kırgınlık asla tamir edilmeyecek. O ıslıkladıkları adam, kulübe en çok bonservis bedeli getirerek takımdan ayrıldı, İspanya Ligi’ne gitti.
HER sene milyarlarca para verilerek getirilen yabancı futbolculardan daha fazla emek vererek oynadım. Üstelik onlardan daha az para alarak. Hiçbir zaman para konuşmadım, yeri geldi boş mukaveleye imza attım. Yeri geldi, parasını 8 ay sonra aldım ama hiçbir zaman para konuşmadım.
BİZ Sivas’a deplasmana giderken, 50-100 bin dolar alacağımız ödenmezken, bazı yabancılar satın alacak helikopter bakıyorlardı (Lincoln’ü kastediyor). Bunları taraftar bilmez ama. Bugünlere sesimizi çıkartmayarak geldik. Bunlar Türk futbolunun genel sorunları. Bakın İspanya’da ne gördüm; ‘Önce kendi insanımız’ diyorlar.
‘BARİ PLAKET VERSELERDİ’
ATLETICO’YA gittiğim için hiçbir zaman pişmanlık duymadım.. Sonuçta hayâllerimin peşinden gittim ve kendimi şu an Atletico’lu olarak hissediyorum.. Fatih Hoca ile bir sorunum yok.. Telefonla görüşüyoruz. Ancak bazı şeyler insana koyuyor.. Sağ olsun tesis personeli bana bir tane plaket yaptırmış. Üzerinde ‘Teşekkür ederiz. Seni seviyoruz’ diye bir ifade yer alıyor. Benim için hayattaki en değerli ödül odur. Ama isterdim ki G.Saray Kulübü’nden de bir yönetici plaket versin. İnsan bekliyor tabii, hele de yabancıları görünce.”
‘Bu taraftara yatan adam lazım’
“KULÜBE tarihinin en büyük bonservis bedelini kazandıran Arda’yı ıslıklayanlara 4-4.5 milyon Euro’ya gelip, paraları peşin alıp yatacak adam lazım. Yabancı Avrupa’da 500 bin Euro alıyor, buraya getirmek için 4 milyon Euro veriyoruz. Şaka gibi ya. Sonra Türkiye’ye gelir gelmez, ‘G.Saray, F.Bahçe, Beşiktaş çok büyük takımlar’ diyorlar. O kadar parayı alınca derler tabii.”
‘Arda gözümüzde ÇOK KÜÇÜLDÜ’
ARDA’NIN açıklamaları, G.Saray forumlarını da karıştırdı.. Öne çıkan bazı yorumlar:
* Brkgl: “Arda’nın süreç içerisindeki bütün açıklamalarının altında yatan sebep pişmanlık duygusu. belli ki kendi vicdanını rahatlatmaya çalışıyor.”
* Avenge: “Ne büyük kaptandı, ne efsane. Efsane olacak hiçbir şey yapmadı. Son konuşmasından sonra gerçek yüzünü gördük.”
* Savek: “Açıklamaları artık buram buram kibir kokmakta. Yazıklar olsun. Ali Sami Yen’de gittiğim tek maçta ‘Arda Turan oley’ diye bağırmama bile lanet okuttun.”
* Philips: “Her geçen gün ben ve benim gibi düşünen taraftarların gözünde küçülmekte.”
* Tanura: “Açıklamasında “Kendimi Atletico’lu Arda olarak çok iyi hissediyorum” demiş. Kendime yanıyorum, utanıyorum sana ‘Büyük kaptan’ diye bağırdığım için.”
G.Saray’ın teknik patronu Fatih Terim, kızı Buse Terim’in blog sayfası için verdiği röportajda giyim tarzıyla ilgili tüm deteyları anlattı. Ayrıca giyinme odasının da kapılarını kızı için açan Terim, birçok kıyafetini İtalya’da yaşadığı dönemde Floransa’da keşfettiği bir butiğe özel diktirdiğini belirtti.
Ayhan formaya hasret
A.GÜCÜ’NÜ 3-0 mağlup ederek deplasmanda 3 maç sonra kazanan G.Saray’da Ayhan Akman formayı unuttu. Geçen sezonun kanayan yarası olarak göze batan orta sahaya yapılan Selçuk İnan, Melo, Engin Baytar gibi takviyelerin ardından 34 yaşındaki orta saha, sadece Karabük maçının 18 kişilik kadrosuna girmesine rağmen bu mücadelede de hiç süre alamadı.
Hatırlanacağı üzere Ayhan, geçen yıl 35 defa ilk 11’de görev alıp, 1 gol ve 1 asist üretmeyi başarmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)