E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisArena Galatasaray'dan alındı mı?---

Arena Galatasaray'dan alındı mı?

Arena Galatasaray'dan alındı mı?
09 Ekim 2011 - 21:16 borsagundem.com

Türk Telekom Arena'ya asılcak tabela Türkiye-Almanya milli maçı öncesi objektiflere takıldı

Galatasaray ile yapılan sözleşmede, 18 ay içinde stadın çatısını için "açılır kapanır" şartı koyan ve bunun için G.Saray Kulübü'nü sorumlu tutan GSGM'nin, bu kez de Türk Telekom Arena'nın girişine "Bu stat GSGM'nin malıdır" tabelası asma kararı alması büyük tepkilere neden olmuştu.
"Bu stat GSGM'nin malıdır" tabelası ilk kez Türkiye ile Almanya arasında Türk Telekom Arena'da oynanan maçtan önce objektiflere takıldı. Tabelanın Galatasaray ile Bursaspor arasında oynanacak olan maçtan önce Türk Telekom Arena'ya asılması bekleniyor.
Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) ile Galatasaray arasından imzalanan Türk Telekom Arena'nın devir sözleşmesinde, "Kulüp, stadın otobandan görünen cephesine okunabilecek büyüklükte (Bu stat GSGM'ye aittir) yazılı ve GSGM logolu tabela asıp, gece ışıklandırmasını yapmalıdır" maddesi yer alıyordu.
Hazırlanan tabelanın önümüzdeki hafta içinde Bursaspor maçında önce Türk Telekom Arena'nın girişine vinç yardımı ile monte edileceği ifade edildi. Böyle bir uygulamanın diğer statlar yerine sadece Türk Telekom Arena'da olması sarı kırmızılı yönetimi şaşırtmıştı.
Türkiye'de hiçbir statta yapılmayan bu uygulama G.Saray taraftarlarını da iyice kızdırmış durumda. Ancak bu uygulamanın altında dönemin Sarı-Kırmızılı yöneticileri ve yine dönemin GSG Müdürü Yunus Akgül'ün imzası bulunuyor. Hacminden çok ses getiren söz konusu tabela, stada asılmak zorunda.
KARAR SİYASİ DEĞİL
Genel Müdür Yardımcısı Tamer Taşpınar, 'Bu, bizim aldığımız bir karar değil. Sadece TT Arena'ya asılması da siyasi bir karar değil. Kasıt yok... Karşılıklı bir anlaşma var. Devletin stadı zaten. Her aracın markası var. Aracınıza kendi adınızı yazabiliyor musunuz? O tabela asılacak. Hatta G.Saray Kulübü'nün kendisi asacak. Stat yapılırken G.Saray ile GSGM arasında imzalanmış bir protokol var. Bundan sonra yapılacak statlara da asılacak' dedi.
FATİH ALTAYLI'DAN BÜYÜK SALVO GELMİŞTİ
Konu hakkında kısa bir süre önce Fatih Altaylı, Habertürk'te oldukça sert bir yazı kaleme alarak; GSGM'yi eleştirmişti. İşte Altaylı'nın yazısından dikkat çekenler;
"Türk Telekom Arena'nın açılışında yaşanan olayların faturası Galatasaray'a çıkarılmaya devam ediliyor. Bunun siyasetten gelen bir istek olmadığına adım gibi eminim. Ama kraldan çok kralcılar böyle yapmayı uygun görüyor olsalar gerek.
Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, hiçbir statta yapmadığı bir uygulamayı Arena'da yaparak stada dev bir "Burası GSGM'nin malıdır" tabelası asmaya hazırlanıyor. Peki Türkiye'de GSGM'ye ait olmayan hangi stat var! Diğer statlara niye bu tabela asılmıyor? Ayıptır bu yapılan!
Çatı kapanması konusu ise ayrı bir rezalet. GSGM, "Çatı kapansın, yoksa yakarım" diyor. Çatı kapalı olarak maç oynanması mümkün değil. Maçlarda açılacak. Maç yokken kapanması mümkün değil; çünkü çimler anında nemden ve güneşsizlikten çürüyecek.
Peki kapalı çatı neye yarayacak! Hiçbir şeye. Tam aksine boşu boşuna milyonlarca dolar ödenecek. Bırakın Galatasaray'ı, memleketin parasına yazık. "Deprem olursa kapalı çatıyla sahra hastanesi olarak kullanılacakmış." Yapmayın Allah aşkına. TOKİ bir hayır yaptı. Siz bacağından ayırıyorsunuz. Yakışmıyor. Devlete yakışmıyor."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 7,15
En Yüksek: 7,26
En Düşük: 7,15
Değişim -1,38 %
FK: 42,76
PD / DD: -8,18
İşlem Hacmi 103.441.016
Toplam Adet: 14.410.368
Ağırlıklı Ort.: 7,15
ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)