E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporArena kapanıyor!---

Arena kapanıyor!

Arena kapanıyor!
15 Kasım 2012 - 07:46 borsagundem.com

Galatasaray’ın dün yapılan divan kurulu toplantısına TT Arena’nın çatısı damga vurdu

Galatasaray'ın başı stadıyla belada. Stadın çatısının kapatılması için Galatasaray harekete geçti.
Zaman'ın haberine göre, G.Saray’ın, Şampiyonlar Ligi’nde oynadığı ve 1-1 berabere kaldığı Cluj maçında Türk Telekom Arena’nın zemininde biriken su, yönetimi harekete geçirdi. İki ay içinde stadın çatısını kapatmaması halinde Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile yapılan sözleşme gereği 65 milyon dolara yakın tazminat ödemesi gündemde olan Sarı-Kırmızılılar, elini çabuk tutuyor. Galatasaray’ın protokol gereği, 14 Ocak 2011’den itibaren 24 ay içinde Arena’nın üstünü kapatması gerekiyor.
Konu dün yapılan aylık olağan divan kurulu toplantısında masaya yatırıldı. Yönetim kurulu üyesi Sedat Doğan, son bir yıl içinde 22 milyon 738 bin liralık yatırım yaptıklarını, stadın üstünün kapatılması için de 14 milyon 395 bin lira harcanacağını bildirdi.
Cluj maçında göle dönen sahada yapılan incelemeleri de değerlendiren Doğan, kamuoyunda konuyla ilgili ciddi spekülasyonlar yapıldığını, stadın ihalesi aşamasında çatısının kapanacak şekilde planlanmadığını kaydetti.
Şampiyonlar Ligi’nde yaşanan durumun ardından yönetim kurulu olarak 3 ayrı kurumla irtibata geçtiklerini anlatan Sarı-Kırmızılı idareci, zemin etüt çalışmalarının aralık ayı başında teslim edileceğini kaydetti. Çatının şeffaf maddeden yapılacağının da altını çizen Doğan, ısıtma sisteminin ise doğalgaz kullanılarak sağlanacağını sözlerine ekledi.
Galatasaray’ın ileri gelenlerinden İnan Kıraç’ın dünkü toplantıda söylediği övücü sözler G.Saray Başkanı Ünal Aysal’ın yüzünü güldürdü. Kıraç’la arasında hiçbir problem bulunmadığını belirten Aysal, “Duayenimiz, camiamıza kendi görüşlerini birebir iletti. Bizim de buradan alacağımız dersler var. Sayın İnan Kıraç’ın bugünkü konuşması bizi biraz daha yüreklendirdi.” dedi.
Terim’in aklı Manchester’da
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Karabükspor maçından 3 puanla ayrılıp, Şampiyonlar Ligi’nde karşılaşacakları Manchester United sınavına moralli çıkmak istediklerini söyledi. 1905 Galatasaraylı Yönetici ve İşadamları Derneği’nin gelenekselleşmiş fotoğraf yarışmalarının ödül törenine katılan deneyimli hoca, basın emekçilerinden de övgüyle söz etti. Terim, “Foto muhabirleri hayatımızda önemli yer tutuyor. Onlar bizim her zaman yanımızdalar. Onların karelerinden mutluluk estantelerimizi görüyoruz.” diye konuştu. “Sarı Kırmızılı Kareler” yarışmasında gazetemizden Mahmut Burak Bürkük de ikinci oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 7,00
En Yüksek: 7,42
En Düşük: 6,84
Değişim -0,28 %
FK: 41,86
PD / DD: -8,01
İşlem Hacmi 448.492.246
Toplam Adet: 63.050.661
Ağırlıklı Ort.: 7,10
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)