E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisArena'nın asıl sahibi belli oldu---

Arena'nın asıl sahibi belli oldu

Arena'nın asıl sahibi belli oldu
25 Kasım 2010 - 14:59 borsagundem.com

42 milyon doları veren işadamı Arena'nın sahibi oldu

Adnan Menderes Hükümeti'nde Sağlık Bakanı olan eski İstanbul Valisi Lütfi Kırdar'ın yeğeni Nemir Kırdar'ın Türkiye ilgisi devam ediyor. 27 Mayıs İhtilali'nde amcası Lütfi Kırdar'ı askeri mahkeme salonunda sorgulanırken kaybeden ve ABD'ye giden Nemir Kırdar, 12 Eylül referandumunun hemen ardından Türkiye'deki sahip olduğu şirket sayısını ikiye çıkardı. Kırdar'ın aldığı ikinci şirket ise Arena Bilgisayar olduğu ortaya çıktı. Nemir Kırdar'ın, 21 Eylül 2010'da Hintli dev Redington'a satılan Arena Bilgisayar'ın yüzde 49.4'lük hisse alımını fonladığı ve Arena'yı devralmaya hazırlandığı açıklandı.

EVET ÇIKTI DUBLE ALIM YAPTI
Ortadoğu'nun en zengin adamlarından olan Nemir Kırdar'ın 41 milyar dolar varlığa sahip Investcorp'un yöneticisi Azmat Taufique, eylül sonunda Tiryaki Agro'ya 50 milyon dolar yatırarak Türkiye'ye adım attıklarını kaydederek, "Türkiye'deki ikinci alımımız Arena oluyor. Birkaç güne kalmaz bu iş sonuçlanır" dedi. Nemir Kırdar'ın Arena Bilgisayar'ı alan Hintli Redington'da 98 milyon dolarlık parası bulunuyor. Kırdar, buradaki parasıyla Arena Bilgisayar'ın çoğunluk hissesine sahip oluyor. Böylece Türkiye'ye yaptığı toplam yatırım ise eylülden bu yana 100 milyon dolara ulaşıyor. Investcorp'un yöneticisi Taufique önümüzdeki dönemde yatırımların süreceğini ve şirket alımlarının devam edeceğini de söylüyor.

'10-12 şirketle ortaklık için görüşüyoruz'
ORTADOĞU ve Kuzey Afrika bölgesine 2 yılda 1 milyar dolarlık bütçe ayırdıklarını ve bunun 500 milyon dolarıyla bazı şirketlere ortak olduklarını söyleyen Azmat Taufique "Geri kalan 500 milyon dolar için de görüşmelerimiz sürüyor. Yapacağımız yatırımlar şirket başına 60 ila 80 milyon dolar arasında olacak. 10-12 şirket ile görüşme içindeyiz" diye konuştu.

Gucci ve Tiffany'yi parlatan işadamı
TAUFİQUE, Türkiye'nin de yatırım açısından oldukça önemli olduğuna dikkat çekerek, "Eylül sonunda Tiryaki Agro'ya 50 milyon dolar yatırdık. Bu bizim Türkiye'deki ilk adımımızdı" dedi. Kişisel serveti 1.2 milyar doları bulan Nemir Kırdar, Ortadoğu'nun en zengin 29'uncu işadamı. 1982'de Investcorp'u kuran ve marka sihirbazı olarak bilinen Nemir Kırdar'ın portföyünde geçmişte Gucci, Tiffany, Saks Fifth Avenue gibi markalar vardı.

Kerim Ülker - Sabah

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • osman lüfi25 Kasım 2010 16:27

    Bravo, ben Nemir Bey'in Arena'yı almasından ziyade 20-30 yılda yaptığı işlere ve servete hayran kaldım...