E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaArif Ünver Avrupa'yı eğitecek!---

Arif Ünver Avrupa'yı eğitecek!

Arif Ünver Avrupa'yı eğitecek!
14 Aralık 2013 - 10:58 borsagundem.com

SPYD Başkanı Arif Ünver, Borsa Okulu kapsamında Avrupa'daki gurbetçileri "Borsa Kurdu" yapacak

Sermaye Piyasası Yatırımcıları Derneği (SPYD) Başkanı Arif Ünver, Türkiye'nin ilk ve tek borsa okulunu Avrupa taşıdıklarını belirterek, "Yeni hedefimiz Avrupa'ya ders vermek, 'gurbetin borsa kurtları'nı yetiştirmek..." dedi.

Ünver, konuyla ilgili açıklamasında yıllarca Türkiye'nin eğitim ve bilgi almak için yabancıları çağırıp, akıl vermelerini beklediğini ancak Borsa Okulu ile buna son verdiklerini, Türkiye'nin yarınlarına ışık tutacak bilinçli yatırımcıları yetiştirmek amacıyla 9 ay önce finans dünyasına merhaba diyen Borsa Okulu'nun etkisi ve gücünün kısa sürede Türkiye'den Almanya'ya ulaştığını kaydetti.
 

"Gurbetçilerin içini kemiren BIST'te param ne olur? korkusu

SPYD Başkanı Ünver, şunları kaydetti:

 

"Gündem Medya Grubu, Bahçeşehir Üniversitesi ve Sermaye Piyasası Yatırımcıları Derneği'nin (SPYD) 2023 hedefini gerçekleştirecek tasarruf sahiplerine vizyon vermek, sermaye piyasasının sırrını, inceliklerini öğretmek amacıyla Türkiye'ye kazandırdığı Borsa Okulu'nda gong zili yeni yılda Avrupa'da çalacak.

Geçtiğimiz günlerde 3. Dönem mezunlarını da veren Türkiye'nin ilk ve tek Borsa Okulu kıskanılan eğitim programını, yurt dışından gelen davet üzerine Berlin'e taşıyor. Yeni hedef Avrupa'ya ders vermek, 'gurbetin borsa kurtları'nı yetiştirmek. Tek farkla, 5 haftada değil hızlandırılmış bir kursla…

Almanya başta, Avrupa'nın her köşesine dağılan, çalışan, iş kuran, patron olan, yöneticilik yapan, hem kıta borsalarında hem de Borsa İstanbul'da hatırı sayılır yatırımları olan Türkler, belki de hayatlarında ilk kez Borsa Okulu'nun müthiş eğitim programı sayesinde hisse senetlerinin kontrolünü ele alacak, kendi yatırım stratejilerini oluşturacak, yarınlara büyük bir güvenle bakacak."

Berlin'deki Bahçeşehir Üniversitesi Kampüsü'nde sınırlı sayıda kontenjanla 13-16 Ocak 2014 tarihleri arasında düzenlenecek eğitimde katılımcılar, SPYD Başkanı Arif Ünver, XTB Satış Yönetmeni Levent Kerik ve mali tablo uzmanı Dursun Ali Yaz'in öğretileriyle gerçekleri görecek.

Arif Ünver, "Eğitimle manipülatör tuzaklarına karşı hazırlıklı olacak. 4 gün sonunda, parasının kıymetini daha bir kavramış, atacağı adımları sorgulayan, sinsi oyunlara karşı tetikte ve dirençli birer yatırımcı olarak evine dönecek. Özellikle gurbetçilerin içini kemiren, "BİST'teki yatırımlarım ne alemde, param ne olur?" korkusu tarih, 13 Ocak yeni bir başlangıcın miladı olacak" dedi.

Ünver, gurbetçi Türkler'in  çağrısı üzerine, 30 kişilik grupla Berlin'de ilk yurt dışı eğitimine start verecek olan Borsa Okulu'yla ilgili bilgiye +49 30 810580810 numaralı telefondan ve [email protected] adresinden ulaşılabileceğini kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HANGİSİ YÜKSELECEK15 Aralık 2013 14:31

    ARİF KARDEŞİM,NE YAPARSAN YAP BAŞARI ZOR.NE ÖĞRETİRSEN ÖĞRET GÖYA ÖĞRENENLER YİNE BROKERE HİSSE ALIRKEN HANGİSİ ÇOK YÜKSELİR DİYE SORACAKTIR ÇOK EMİNİM.HEP BÖYLE OLDU VE BORSA SON 15 SENEDİR YATIRIMCI SAYISINI DÜŞÜRDÜ YANİ ARTTIRAMADI.

  • asım15 Aralık 2013 08:17

    sayın enver bey düşünceniz cok güzel ama bizim borsamızda böyle cakal patron ve aracı kurumlar olduğu sürece onlarda bizim ğibi birikimlerini kaybederler sayğılar

  • eren15 Aralık 2013 07:24

    türkiyedeki kucuk yatırımcıyı bır dınleyin ondan sonra gurbetteki yatırımcıyı kurtarın.bırakın o ınsanları bari borsaya bulaştırmayın.borsada zenginlerden başka kim kazanmışki ky kazanacak.gelişmiş bır ülkenin borsanın nasıl 64000 lere inecegini anlatında dınleyelim.kımseyı kandırmayalım lutfen ky nin canı yeterınce yandı zaten.

  • Muşlu14 Aralık 2013 20:35

    ARİF BABA SEN BÜYÜKSÜN BABA. KURTAR BİZİ MANİPÜLATÖRLERDEN BABA. EN BÜYÜK BABA ARİF BABA

  • DUR DEMEK İÇİN..14 Aralık 2013 16:45

    KREDİ KARTI OLANLAR..KREDİ KARTLARIYLA..ÖDEME GÜÇLÜĞÜ CEKMEYECEK KADAR.AYLIK ÖDEMELERİNİ RAHATLIKLA YAPACAKLARI KADAR.HER AY ÜRETİME DESTEK İÇİN KUYUMCUDAN İŞÇİLİĞİ AZ ALTIN ALSINLAR..1 İÇERİ 1 DIŞARI ÖDEME KOLAYLIĞIYLA...KISACA KREDİ KARTI İLE ALTIN ALDIN.TUTDUN..KREDİ KARTI BORÇ ÖDEME ZAMANIN GELDİ ALDIĞIN ALTININ BEDELİNİ ÖDEDİN.SONRA TEKRAR ALDIN..VE BUNU SÜREKLİ YAPTIN..İŞTE KEREDİ KARTI İLE NASIL YATIRIM YAPILIR UZUN VADEDE KAZANÇ A CEVRİLİR..SİZLERE FORMUL..

  • BROKER14 Aralık 2013 16:04

    Birde derslerinize, halka açılıp buyuk nakit edinip halkın parasıyla şirketi çok iyi yere getirdikten sonra halka ucundan biraz koklatarak, hiseleri tekrar çok ucuza halktan geri toplamak için, yıllarca şirkete kar göstermeyerek hisseye talebi uzaklaştırıp hissenin değerini çok düşürüp kelepire geri toplamak için patronlar hangi kurgusal teknkleri kullandığınıda öğretin. patronlar hisseleri yılardır kelepire yatırımcının elinden alıyorlar. nasıl olsa tahtaya hukmedecekleri duzeneği kurmuşlar.Yatırımcının parasını kulandıkktan sonra hisseleri kelepie ellerinden geri almak için ne düzenekler kurulmuş ona baksın SPK. Ecilc grup sirketlerine direk veya dolayli hepsine ortak ve grup yıllık 9 trliyon ciro yapıyor ama nedense bu sirketin yıllık kari hep çok dusuk gelmektedir, sadece grup sirket ortakliklrından "fon degerlenme farkı" çok yukselmektedir. Bu durum sirkete kar gostermemek icin uygulanan bir strateji olarak gorulmektedir. Böyle yuksek ciroya ragmen boradaki sirketleri gercekten kar etmiyormu bilmiyorum, veya bu şirketleri arası karşılıklı ortaklık düzeneğind karı örtme düzeneği yasal olabilirmi bilmiyorum. Borsada olmayan Eczacıbaşı holdingde %37 ortak, holdining faliyet karıda konsolide bilançolara kar olarak yansıması gerekmezmi, sadece "fon değer artışı olarak bilançolara yansıyor görünüyor. Sonuçta her patron borsadaki şirketlerine kar göstermemek ve sadece fon değerlenme artışı göstermek için şirketleri arası böyle ortaklıklar düzeneği kurarsa borsanın anlamı ne olur?

  • gurbetci14 Aralık 2013 15:40

    kuzeyrenvestfalya eyaletinede bekleriz..

  • :)14 Aralık 2013 12:51

    borsaya nere gerek var,burbetçisen.... avro-dolar ha bire yukarı kendı para bırımınde tut, enflasyon ve yenıden değerlemeden faha fazla kazan ...

  • Kemal Tan14 Aralık 2013 11:08

    Saygıdeğer büyüğümüz, önderimiz, bilge insanımız Arif Ünver Beyefendi'den derin bilgiler öğrendim. Kendisinin engin bilgilerinden herkes faydalanmalı. Kendisine buradan teşekkürü bir borç bilirim.