E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıArjantin, altın rezervlerini yurt dışına gönderiyor---

Arjantin, altın rezervlerini yurt dışına gönderiyor

Arjantin, altın rezervlerini yurt dışına gönderiyor
03 Eylül 2024 - 08:42 borsagundem.com

Arjantin Merkez Bankası, altın rezervlerinin bir kısmını yurt dışına gönderdi. Mali kullanım için gönderilen altın rezervleri sertifikalandıktan sonra teminat olarak kullanılarak finansman sağlanabilecek.

Arjantin Merkez Bankası (BCRA), son haftalarda altın rezervlerinin bir kısmını mali kullanım için doğrulanmak üzere yurt dışına gönderdi. Bu hamlenin, ülkenin finansal esneklik kazanmasına katkıda bulunabileceği belirtiliyor.

Bazı kaynaklar, altın rezervlerinin sertifikalandıktan sonra teminat olarak kullanılarak finansman sağlanabileceğini ve bu hamleden önce Arjantin'in altın rezervlerinin yarısının ülke içindeki kasalarda, diğer yarısının ise Londra’da olduğunu belirtti.

CNBC-e'nin haberine göre, BCRA yetkilileri, altın rezervlerinin ülke içindeki ve yurt dışındaki hesaplar arasında taşındığını doğrularken, ne kadar altının gönderildiği, hangi amaçla veya nereye gönderildiği konusunda açıklama yapmadı. Banka yetkilileri, altının yurt dışına gönderilmesiyle ilgili haberleri "sorumsuz" olarak nitelendirerek, rezerv yönetiminin her zaman gizli tutulduğunu vurguladı.

Bu gelişmeler, Arjantin Devlet Başkanı Javier Milei’nin karşı karşıya olduğu uzun vadeli zorlukları bir kez daha gündeme getirdi. Uluslararası rezervlerin düşük seviyelerde olması, döviz kontrollerinin kaldırılmasını engellerken, hükümetin borç ödeme kapasitesi konusunda da yatırımcı endişeleri artıyor.

Ekonomi Bakanı Luis Caputo ve Merkez Bankası Başkanı Santiago Bausili'nin yurt dışına gönderilen altını nasıl kullanacakları net olmasa da, hükümetin ticari bankalarla repo anlaşması müzakere ettiği biliniyor.

JPMorgan: MSCI, Arjantin'i gelişen ülkeler ligine yükseltebilirJPMorgan: MSCI, Arjantin'i gelişen ülkeler ligine yükseltebilir

 

Arjantin politika faizini yüzde 50'ye indirdiArjantin politika faizini yüzde 50'ye indirdi

 

Arjantin ve Türkiye yüksek tahvil getirisiyle yatırımcıları cezbediyorArjantin ve Türkiye yüksek tahvil getirisiyle yatırımcıları cezbediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)