E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotivArka koltukta yeni güvenlik teknolojisi---

Arka koltukta yeni güvenlik teknolojisi

Arka koltukta yeni güvenlik teknolojisi
08 Şubat 2012 - 15:57 borsagundem.com

Mercedes-Benz yeni aktif emniyet kemeri tokası teknolojisini tanıttı

Arka koltuklar için tasarlanmış tokalar elektrikli olarak yuvasından yükselebiliyor ve arka yolcu kapıları açıldığında önce koltuklardan dışarı uzanıyor, ardından da kemer takma işlemini kolaylaştırmak için aydınlanıyor.
Yolcu kemerini taktıktan sonra toka leğen kemiği ve göğsün çevresindeki gevşekliği azaltmak için geri çekiliyor. Teknoloji aynı zamanda kaza kaçınılmaz olduğunda kemeri otomatik olarak sıkılaştıran PRE-SAFE sistemiyle beraber çalışıyor.
Aktif emniyet kemeri tokası elektrikli bir motorla 70 milimetre uzayabilen ve 40 milimetre geri çekilebilen hareketli bir kemer tokası. Kemer tokası bir kabloyla bir mil somununa bağlı. Mil üzerinde işleyen bu somun elektrikli motorun dönme hareketini doğrusal harekete dönüştürüyor.
Test mankenleri insan leğen kemiği sistemini yalnızca çok kabaca taklit edebildikleri için Mercedes’in güvenlik uzmanları aktif emniyet kemeri tokasını, insan vücudunun ayrıntılı bilgisayar modellerini kullanarak geliştirmişler.
Aktif emniyet kemeri tokaları yeni bir modelde, muhtemelen yeni kasa S Sınıfı’nda sunulacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)