E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizArtan risk iştahı doları düşürdü---

Artan risk iştahı doları düşürdü

Artan risk iştahı doları düşürdü
11 Nisan 2013 - 17:27 borsagundem.com

Dolar, teşviklerin devam edeceği beklentisinin risk iştahını artırmasından olumsuz etkileniyor

Dolar, tüm dünyada merkez bankalarının teşvik tedbirlerini devam ettireceği beklentisinin yüksek getirili varlıklara talebi artırması sonucu, önemli para birimlerinin çoğu karşısında değer kaybetti.
Yen dolar karşısında, Japon yatırımcıların yabancı tahvilleri sattığını gösteren verinin ardından, kendisini 100 seviyesinden yüzde 0.2'lik uzaklığa getiren düşüşünü tersine çevirdi. Yeni Zelanda doları Ağustos 2011'den bu yana en hızlı yükselişini gösterdi. Euro dolar karşısında, İtalya'da borçlanma ihalesinde faizin düşmesinin ardından, son altı haftanın en yüksek seviyesine çıktı.
New York'ta Mizuho Financial Group Inc. şirket döviz satışları başkan yardımcısı Fabian Eliasson, dolardaki düşüş ile ilgili, "Bu, daha fazla merkez bankası likiditesi; makronun dünden bu yana değiştiğini sanmıyorum," dedi.
Dolar euro karşısında, 1.3138 ile 28 Şubat'tan bu yana en zayıf seviyesine indikten sonra, yüzde 0.2 düşerek, New York saati ile 09:55'te 1.3097 seviyesine geldi. 17 Avrupa ülkesinin ortak para birimi, yen karşısında, 130.83 ile 18 Ocak 2010'dan bu yana en güçlü seviyeye çıktıktan sonra yüzde 0.4 düşerek 129.85 seviyesine geldi. Yen doalr karşısında yüzde 0.5 güçlenerek 99.24 seviyesine geldi. Yen dün 99.88'i görerek, 14 Nisan 2009'dan bu yana en zayıf seviyesine indi.
Yeni Zelanda doları, ülkede imalat sanayinin geçen ay genişlemesi ve konut fiyatlarının artmasının ardından, ABD doları karşısında yükselişini sekizinci güne taşındı ve son 1.5 yılda ilk kez 86 ABD senti seviyesine ulaştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)