E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaArtık bol dolar devri bitiyor---

Artık bol dolar devri bitiyor

Artık bol dolar devri bitiyor
29 Ocak 2014 - 16:27 borsagundem.com

Merkez Bankası’nın faiz kararına rağmen doların yükselişi durdurulamıyor? Peki, niçin? İşte yanıtı

BORSAGUNDEM.COM

Destek Menkul Değerler Kaldıraçlı İşlemler Birim Yöneticisi Engin Kılıç, Merkez Bankası’nın rekor faiz artırımı kararından sonra dolarda yaşanan şok gelişmeleri Borsagundem.com için yorumladı. İşte o değerlendirme:

Merkez Bankası’nın faiz artırmasına rağmen kur da tansiyon düşmüyor. Peki neden? Gelişmeleri yalnızca Türkiye açısından değerlendirmek yanlış olur. Tüm gelişmekte olan ülke para birimlerinde değer kayıpları hızla devam ediyor. 2008 yılından beri ABD Merkez Bankası dünyayı adeta dolara boğdu. Doların bol olduğu 5 yıllık süre zarfında, gelişmekte olan ülkeler fazlası ile yararlandı. Şimdi bol dolar devri bitiyor. Bizim gibi cari açığı yüksek, rezervleri çokta yeterli olmayan ülkelerden dolar çıkışı sürüyor. Bu akşam Fed in geçen ay olduğu gibi tahvil alım programında indirime devam etmesi bekleniyor. Şayet FED tahvil alım programında 10 milyar doların üzerinde bir indirim yapar ise gelişmekte olan ülke paralarındaki baskı devam edebilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • metin30 Ocak 2014 00:35

    Dolara bakarsan olca bu liraya bakmassan boyle olur

  • Borsacı29 Ocak 2014 23:56

    Mayıs'da not artırımı yaptılar, sembolik borsada, bonoda alım yaptılar herkesi kandırdılar. Sonrasın gereksiz ayrıntı. Anayasa kitapçığı atılmasaydı krizi olmayacakmıydı. Kriz zamanı gelince düğmeye basılıyor. Allahdan bu sefer çok fazla kan dökülmedi. Umarım barışçıl şekilde donumuzu alırlar. Gelen mala gelsin, cana bir şey olmasın.

  • MUSTAFA29 Ocak 2014 16:42

    HANİ FED SATIN ALINDIYDU YOLSUZLUK NİYE HİKAYE OLSUN O ATEŞLEDİ FED MAYISDAN BERİ BİLİNİYORDU. ADAM NEDEN DURSUN KRALLIĞIN OLDUĞU YERDE

  • Murat29 Ocak 2014 16:38

    İşte olay bu... Faiz lobisi yolsuzluk molsuzluk hikaye.