E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıArz endişelerinin azalması petrol fiyatlarını geriletti---

Arz endişelerinin azalması petrol fiyatlarını geriletti

Arz endişelerinin azalması petrol fiyatlarını geriletti
15 Ekim 2024 - 07:39 borsagundem.com

Petrol, İsrail'in petrol kaynaklarına yönelik saldırılar düzenlemeyeceğine yönelik taahhüdü sonrası geriledi.



İsrail'in İran petrol hedeflerini vurmayacağı yönünde ABD'ye güvence verdiği yönündeki haberlerin arz kesintisi korkularını hafifletmesi ve OPEC'in 2024 ve 2025 yıllarında küresel petrol talebi büyümesi görünümünü düşürmesinin ardından petrol fiyatları neredeyse %3 düştü.

Şu sıralarda, Brent ham petrol vadeli işlemlerde 2,24 dolar, yüzde 2,89 düşüşle varil başına 75,22 dolardan işlem görüyor. ABD Batı Texas petrolü de vadeli işlemlerde 2,14 dolar düşüşle varil başına 71,70 dolar seviyesinde.

Fiyatlar bu hafta yaklaşık 4 dolar düşerek, yatırımcıların İsrail'in İran'dan gelen bir füze saldırısına misilleme yapmayı planladığı için arz riskleri konusunda endişelendiği geçen Cuma gününe kadar olan yedi seansta elde edilen kümülatif kazançları neredeyse sildi.

ANZ Research analistleri , "Bu üst üste üçüncü aylık düşüş, daha önce iyimser olan tahminlerinin daha da gerilediğini gösteriyor. Irak aşırı üretimi telafi etmek için söz verdiği ekstra kesintilerde hala herhangi bir ilerleme kaydetmiyor" dedi.

Yılın ilk dokuz ayında dünyanın en büyük petrol ithalatçısı Çin'e yapılan ham petrol sevkiyatındaki düşüş de fiyatlar üzerinde baskı oluşturdu ve veriler ithalatın geçen yıla göre yaklaşık %3 düştüğünü gösterdi. OPEC'in 2024 yılı için büyüme tahminini 650.000 varil/günden 580.000 varil/gün (bpd) seviyesine düşürmesiyle Çin, OPEC'in not indiriminin büyük kısmını oluşturdu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)