E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAsansör muayene ücretine tavan fiyat getirildi ---

Asansör muayene ücretine tavan fiyat getirildi

Asansör muayene ücretine tavan fiyat getirildi
17 Kasım 2015 - 10:37 borsagundem.com

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı asansör muayene ücretlerinde keyfiliği bitirdi. Muayene şirketleri gelirlerinden belediyelere yüzde 10 pay verecek

Asansörlerin işletme, bakım, periyodik muayeneleri ile ilgili yeni bir düzenlemeye gidildi.  Bilim Sanayive Teknoloji Bakanlığı'nca belirlenen muayene kuruluşları, denetim gelirlerinden yüzde 10'luk payı belediyelere verecek. 
Kayseri’de asansör sektöründeki düzenlemelerle ilgili bilgi veren Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Sanayi Ürünleri Güvenliği ve DenetimiGenel Müdürü Muhsin Dere fazlalığı nedeniyle şikayet konusu olan kırmızı etiketi yüzde 50’den 30’a indirdikleri açıkladı.

KEYFİ ÜCRETE SON VERİLECEK

"Asansör işletme bakım periyodik muayenelerinde taban ve tavan ücretler belirlendi." diyen  Muhsin Dere şöyle konuştu:
 "Her muayene kuruluşu keyfi ücret belirlemeyecek. Asansörlerin kat ve durak sayısına göre belirlenen fiyat uygulanacak. Belediyeler açısından kolaylık oldu. Yüzde 10'a kadar belediyelere pay alma hakkı getirildi. Muayene kuruluşları elde ettiği gelirlerden yüzde 10 kadar payı belediyelere aktaracak. Muayene kuruluşlarımızdan belediyelerimizin herhangi bir talebi olmasının da önüne geçtik. Gelir de belli olsun dedik. Bir başka kalemde talep olmasın istedik,”
  Asansörlerin kırmızı etiket almasından sonra kapatılmasının sorun olduğuna dikkat çeken Dere, "Bu nedenle bina yöneticilerine yükümlülük getirdik. 30 gün içinde eksikliklerin giderilmesi ve yetkili idare ile yazışma olmadan, asansörü kapatmadan düzeltilmesi şartı getirdik. Artık 30 gün asansör açık kalacak." dedi. 
 
 
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)