E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriASELSAN'ın büyük başarısı!---

ASELSAN'ın büyük başarısı!

ASELSAN'ın büyük başarısı!
23 Temmuz 2013 - 07:26 borsagundem.com

Aselsan'ın bomba imhası için geliştirdiği milli robot Kaplan, ABD'deki askeri üstte test edildi

Uluslararası savunma sanayisinin parlayan yıldızı Türkiye, milli tank, gemi, helikopter ve tüfekten sonra bu kez robotuyla gözde oldu. Aselsan tarafından geliştirilen Kaplan'ın yurtdışından talibi çıktı. El yapımı patlayıcı ve bombaların imhası için geliştirilen Kaplan adlı robot, ABD'deki Fort Bennings üssünde test edildi. ABD ile Almanya'dan 12 mühendis ve askerin test ettiği tehdit algılama ve bomba imha robotu Kaplan'ın önümüzdeki dönemde NATO üyesi ülkeler için kullanılması planlanıyor.
EKSİ 30 DERECEDE ÇALIŞIYOR
Test sürecinin başında bulunan Tank Araştırma Geliştirme Birimi Yöneticisi Jim Parker, Irak ve Afganistan'da robot kullanımının önemine dikkat çekti. Parker, NATO ekipman işletim yeteneklerinde robotların askerlere yardımcı olacak çalışmaları geliştirmek istediklerini belirtti. İlk kez 2012'de görücüye çıkan tehdit algılama robotu Kaplan, bomba imha personelinin şüpheli nesneleri 500 metre mesafeden incelemesini sağlayan gözetleme sistemine sahip. Kaplan, eksi 30 ile artı 69 derece sıcaklık arasında çalışıyor. 4 saati aşan süre boyunca çalışan Kaplan, batarya değiştirmeden 15 kilometre yol gidebiliyor.
TEHDİT ALGILAMADA ALANINDA EN İYİSİ
Tehdit algılamada alanında en iyilerinden olan Kaplan'ı kullanan kişi, bir aracın altına veya bir menfezin içine yerleştirilmiş nesnelerin görüntülerini, robot kolu üzerindeki kameralar sayesinde canlı olarak komuta biriminde izleyebiliyor. Üzerinde mikrofonu bulunan Kaplan, inceleme yapılan ortamı dinleyip, kullanıcının sesli uyarılarını bulunduğu ortamda duyurabiliyor. Yüksek hassasiyet gerektiren bomba imha görevi, gelişmiş yazılım arayüzleri ile hızlı bir şekilde gerçekleştirilebiliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 58,65
En Yüksek: 58,55
En Düşük: 57,80
Değişim 1,56 %
FK: 23,64
PD / DD: 2,39
İşlem Hacmi 2.105.093.717
Toplam Adet: 36.111.942
Ağırlıklı Ort.: 58,23
ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bence23 Temmuz 2013 09:38

    bu hisse senedi var olan argeleri kullanmaya vede icatlardan alternatif icatlar yapmaya başladığında. birde milli yerli olması devletin herturlu desteği vereceğini düşününce. bence güzel kağıt diye düşünüyorumi. kısa vade olmasada orta ve uzunda memleket yerli malı diyorum. %100 türk malı olur umuyorum ki, a dan z ye tum çipler elektronık ıvır zıvır bir vida somununa kadar...

  • video göruntusu için. 23 Temmuz 2013 09:36

    http://www.youtube.com/watch?v=o3Fnmbdv5wU