E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemASELSAN'ın yeni ürünü deniz görevine hazır---

ASELSAN'ın yeni ürünü deniz görevine hazır

ASELSAN'ın yeni ürünü deniz görevine hazır
28 Aralık 2019 - 14:43 borsagundem.com

Türkiye'de deniz araçları için milli olarak geliştirilen ilk seyir sistemi WECDIS'in taşınabilir versiyonu Deniz Kuvvetleri Komutanlığına teslim edildi - WECDIS, büyük deniz platformlarının yanı sıra küçük botlarda da güvenli seyir kabiliyeti sunacak

ASELSAN'ın deniz platformlarının kullanımına sunduğu milli teknoloji çözümlerine bir yenisi eklendi. Alınan bilgiye göre, su üstü ve su altı platformlarda kullanılmak üzere ASELSAN Savunma Sistem Teknolojileri Sektör Başkanlığınca geliştirilen ve seyir sistemleri ürün ailesi (MI·TOS) altında bulunan 10 taşınabilir Askeri Gemi Elektronik Harita Sergileme ve Görüntüleme Sistemi (WECDIS - Warship Electronic Chart Display & Information System) 240 gün gibi kısa sürede göreve hazır hale getirildi.
Sistem, başarıyla gerçekleştirilen fabrika kabul testleriyle ilk kez Deniz Kuvvetleri Komutanlığı kullanımına sunuldu. Ürün ailesinin diğer üyelerinden konsollu/kit formatında WECDIS ve Sayısal İz Masası ürünlerinin fabrika kabul testleri de yıl içinde tamamlanmıştı.
WECDIS, Türkiye'de deniz araçları için milli olarak geliştirilen ilk seyir sistemleri olmasının yanı sıra taşınabilir özelliğiyle küçük botlarda da kullanılabilecek.
Uygun yedekleme mekanizmalarıyla uluslararası standartlara göre kullanılması zorunlu olan güncel elektronik haritalarla uyumlu bilgiler sağlayan sistem, seyir sistemlerinden alınan konum, yönelim, yere ve denize göre hız gibi seyir bilgilerini kullanarak, elektronik seyrüsefer haritaları üzerinde ilgili seyir personeline rota planlama ve rota takibi gibi yeteneklerle güvenli seyir kabiliyeti sunuyor. Sistem, su üstü harp gemileri, denizaltılar ve yardımcı sınıf askeri gemilerde kullanılabiliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Resul29 Aralık 2019 21:37

    Borsada içi boş hisse miili diye verdiniz küçük yatırımcıyı bstırdınız

  • Vatan Sevdalısı29 Aralık 2019 20:52

    Yorumları Kontrol Edip Yayınlanıp Yayınlanmasına Karar Veren Beyefendi, Aselsan Hisseleri 2 Yıldır Düşüyor. %300 Zarar.Sizcede Bir Gariplik Bir Tuhaflık Yok mu?Yönetim Nerede?

  • mgros maduru29 Aralık 2019 20:42

    bizde bekliyoz maliyet 29 kar var çıkış yok ki

  • Vatan Sevdalısı29 Aralık 2019 20:07

    Aselsan Hisseleri 47'den 16'lara Geldi. 2 Yıldır YERLERDE. Aselsan Yönetimi Nerede? Görmüyormusunuz? Neden Tedbir Almıyorsunuz? Neden Hisse Sahiplerini Mağdur Ediyorsunuz? Burada Bir Gariplik Olduğu Açık. YAZIK GÜNAH

  • Rizeli 29 Aralık 2019 00:19

    görüyorsunuz teknolojide de başa güreşiyoruz . gizli istibarat yani mit ve teknolojide lilder konuma geliyoruz ihalar sialar bayraktar. aselsan yerli helikopter fırtına obüsleri yerli otomobil saymakla bitmiyor.

  • Asilzade 28 Aralık 2019 22:56

    Aha lanet olsun. Pazartesi yine hisse batacak. Kesin taban olur.

  • Aselsan zate28 Aralık 2019 20:03

    Aselsan ya bedelsiz böl yada hisselerini geri al yeter artık 3 yıldır boşuna bekledik paramız pul oldu

  • mantık29 Aralık 2019 05:54

    Hem çok para kaybettim diyorsun!  Hem de kendine kral yatırımcı diyorsun!  10 yılda kimin ne kazandığını sen nereden biliyorsun!  Yani yalan söylüyorsun!  Neyse sayenizde tüyo almış olduk!  

  • Kral yatirimci29 Aralık 2019 01:12

    Mantık devlete yardım yapmak istiyorsan mehmetçiğe bağış yaparsın ...senin 10 yılda biriktirdiğin parayı ben aselsanda kaybettim abuk zübük konuşma

  • Kral yatirimciyiz29 Aralık 2019 01:08

    210 bin kaybettim... bütün hisseler düştüğü seviyeye geldi aselsan siz gidin ben gelmiyorum diyor ????:(((

  • mantık28 Aralık 2019 22:37

    Olsun!  Devlet savunmasına katkın olmuş oldu!   :D  :D  :D   Satmak zorunda kalmazsan ya da bir şekilde trade etmeyi becerebilirsen  ya da yaşın genç ise 3 yıl daha bekle çok iyi kazandıracaktır.  Ancak karamsarlığa düşme!

  • azmi28 Aralık 2019 19:31

    Başarıların devamını dilerim. Aselsan portföyde olması gereken hisse senetlerindendir

  • Murat28 Aralık 2019 19:08

    Borsada ralli var, aselsanın haberi yok.Halka arz fiyatının altında işleme devam

  • Fedai keser28 Aralık 2019 16:44

    Bu haberlere niye tepki vermiyorsun hissedekiler hep mağdur