E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAsgari ücrete ara zam olacak mı? Ak Parti'den açıklama geldi---

Asgari ücrete ara zam olacak mı? Ak Parti'den açıklama geldi

Asgari ücrete ara zam olacak mı? Ak Parti'den açıklama geldi
25 Haziran 2024 - 13:04 borsagundem.com

Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği asgari ücrette temmuz ayı zammına ilişkin açıklama AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'dan geldi. Dağ, "Temmuz ayında asgari ücretle ilgili bir sürecin olmayacağını söyleyebilirim" dedi.

Milyonlarca asgari ücretlinin ve siyasetin gündeminde asgari ücrete ara zam yer alıyor.

Temmuz ayında 6 aylık enflasyon oranına göre yapılacak memur ve emekli maaşlarındaki artış asgari ücrete ara zam tartışmalarını diri tutuyor.

Hükümet tarafından "asgari ücrete ek zam olmayacak" açıklaması gelse de zam beklentisi sürüyordu. AK Parti'den asgari ücret ara zammıyla ilgili son dakika açıklaması geldi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ CNN TÜRK’te katıldığı bir programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

"Esas mücadelemiz enflasyonu düşürme noktasında"

Asgari ücrete ara zamla ilgili konuşan Dağ, "Covid’den sonra yaşadığımız süreç, Asgari ücrette yıllık taraflar bir araya gelerek süreç yürütülüyordu. Asgari ücrette yılda 2 kez tarafları bir araya getirdik. Esas mücadelemiz enflasyonu düşürme noktasında. Temmuz ayında asgari ücretle ilgili bir süreçle ilgili bir süreç olacak mı derseniz, olmayacak diyebilirim" ifadelerini kullandı.

Asgari ücrette ara zam beklentileri...

 

Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması: Ara zam yok!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.