E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarAşırı ısınma belirtileri var---

Aşırı ısınma belirtileri var

Aşırı ısınma belirtileri var
09 Mart 2011 - 08:25 borsagundem.com

John Lipsky, küresel toparlanmada başı çeken gelişmekte olan ekonomilerdeki hızlı büyümeye dikkat çekti

Uluslararası Para Fonu (IMF) Birinci Başkan Yardımcısı John Lipsky, küresel toparlanmada başı çeken gelişmekte olan ekonomilerdeki hızlı büyümenin, artan enflasyon baskıları dikkate alındığında, kendi yararlarına olmayabileceğini söyledi.

Lipsky, "Yüzde 6,5-7 dolayında büyüyen gelişmekte olan ekonomilerin kapasite fazlası marjlarının büyük ölçüde kullanılmış olmasının bir sonucu olarak yeni yeni aşırı ısınma belirtileri görmeye başlıyoruz." dedi. Yükselen petrol fiyatları enflasyon sorununu artırıyor, ancak Lipsky, IMF'nin petroldeki yükselişin geçici olduğunu düşünmesi sebebiyle büyüme tahminlerini aşağı çekmediğini de belirtti. IMF her ne kadar son aylarda fiyat baskılarının risklerine dikkat çekiyorsa da, Lipsky'nin açıklamaları Fon'un bu konudaki kaygılarının giderek arttığına işaret ediyor. Lipsky gıda fiyatlarındaki artışın, hane bütçelerinin daha büyük bir bölümünü gıdanın oluşturduğu daha yoksul ülkelerde kaygı sebebi olduğuna dikkati çekti. Yüksek gıda fiyatları, Mısır ve Tunus'taki ayaklanmaların arkasında yatan nedenlerden biri olarak gösterilmişti.

'YETERİNCE TETİKTE OLMADIK, BUNDAN SONRA OLMALIYIZ'

IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn ise yeni kırılganlıkların ortaya çıkmasına karşı devamlı tetikte bulunulmasını ve bunların maliyetli krizlere yol açma gücünü hafife alınmamasını isterken, "Belki de geçmişte bunu, sonsuza değin doğru olacağına inandığımız bir fikirler kümesine sahip olarak yeterince yapmadık." dedi. Strauss-Kahn, Washington'da düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada kurumun, küresel kriz karşısında bazı noktalarda yetersiz kaldığına yönelik özeleştirilerini sürdürdü. Strauss-Kahn, gelecekte yaşanabilecek krizlerin geçmiştekilere benzeme ihtimalinin çok düşük olduğunu belirterek, "Bu, dünya ekonomisinin işleyişine ilişkin inançlarımızda çok rahat olmaktan sakınmamız gerektiğini gösteriyor. Yeni kırılganlıkların ortaya çıkmasına karşı devamlı tetikte olmalıyız ve bunların maliyetli krizlere yol açma gücünü hafife almamalıyız." dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)