E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporAslan'a yıldız kaleci---

Aslan'a yıldız kaleci

Aslan'a yıldız kaleci
18 Ocak 2011 - 09:07 borsagundem.com

Galatasaray kalecisini değiştiriyor. Kolombiyalı yıldız kaleci GS'ye gelecek

Orta sahaya bir takviye daha yapmak isteyen Galatasaray'da, ibre yeniden Lucas Biglia'ya döndü. Sarı-kırmızılı yönetim, Hagi'nin ısrarla istediği Arjantinli için yeniden pazarlıklara başlayacak.
Rota yeniden Biglia
Sarı-Kırmızılıların devre arasında başlattıkları transfer operasyonunda belki de en önem verdikleri mevki orta sahaydı. Süper Lig'de oldukça sert bir futbol oynandığını düşünen yönetim, Lorik Cana'nın yanına 2 savaşçı oyuncu daha alarak, orta sahanın direncini arttırmayı planlıyordu. Bu konuda aynı çizgide görüş bildiren teknik direktör Gheorghe Hagi'de, verdiği raporda agresif ve çalışkan futbolcuları önermişti.
Bu doğrultuda yapılan ilk takviye, Emmanuel Culio oldu. Romanya'nın Cluj takımından alınan solak futbolcu, ilk maçlarında gösterdiği performansla taraftarın gönlünü kazanmayı başardı. Ancak Rumen teknik adam bir başka Arjantinliyi daha alarak kadroyu iyice sağlamlaştırmak istiyor. Bu isim, Galatasaray'ın daha önce ilgilendiği ancak yüksek bonservis bedeli üzerine geri adım attığı Lucas Biglia. Hagi'nin ısrarına dayanamayan yönetim, Anderlecht kulübüyle yeniden pazarlık masasına oturmaya karar verdi.
Milan ve Inter'de istiyor
Daha önce kapıyı 5 milyon Euro'dan açan Anderlecht, Galatasaray'ın bu transferi askıya almasına neden olmuştu. Ancak Hagi'nin yönetime "Culio ve Cana'nın yanına Biglia'yı da alırsak orta sahamız kaya gibi olur" şeklinde görüş belirtmesi, sarı-kırmızılıları tekrar harekete geçirdi. İki İtalyan devi, Milan ve Inter'in de yakından takip ettiği Biglia için elini çabuk tutmaya karar veren sarı-kırmızılıların, bonservis bedelini biraz daha düşürmek için çaba göstereceği, ancak transfer sürecini çok fazla uzatmadan Arjantinliyi takıma katmayı planladığı öğrenildi.
Zapata imzaya geliyor
Galatasaray kaleci transferinde de sona yaklaştı. Ufuk ve Aykut'un kendilerine verilen şansı bir türlü değerlendiremediğini düşünen teknik direktör Hagi, yönetime kaleci transferi istediğini iletmişti. Kaleye yapılacak takviye için uzun süredir uğraş veren transfer komitesi, araştırmalar sonucunda belirlenen birçok kaleciyle yoğun temas halindeydi.
Özellikle Arjantin milli takımının da kalesini koruyan Sergio Romero ile imza aşamasına gelinmişti. Ancak daha sonra ortaya çıkan bir başka isim tüm adayları gölgede bıraktı. Steaua Bükreş ile yollarını ayıran ve şu anda boşta bulunan Robinson Zapata ile görüşmelere başlayan Galatasaray'ın, bu transferi bitirdiği iddia edildi. 32 yaşındaki Kolombiyalının salı günü İstanbul'a gelerek, resmi imzayı atacağı belirtiliyor.
"Mondi tipinde bir kaleci"
Beşiktaş'ın eski kalecisi Oscar Cordoba'da Zapata'ya övgüler yağdırdı. Radyospor'a yaptığı açıklamalarda, Zapata'nın Steaua'da çok başarılı olduğunu belirten Cordoba "Takımının Şampiyonlar Ligi'ndeki başarısında da büyük pay sahibiydi. Bana göre Galatasaray'da çok iş yapar" dedi. Zapata'nın kalecilik özelliklerine de değinen tecrübeli yıldız, "Klasik kaleci tipine uygun, Mondragon türünde bir file bekçisi" ifadesini kullandı.
Bülent Tulun övgü yağdırdı
Cordoba'nın ardından aynı programa katılan sarı-kırmızılıların eski sportif direktörü Bülent Tulun da, Robinson Zapata için olumlu ifadeler kullandı. Kolombiyalıyı, son Divan Kurulu toplantısında Başkan Adnan Polat'a tavsiye ettiğini belirten Tulun "Başkan'a da Zapata'nın alınması doğrultusunda öneride bulunmuştum. Hem çok tecrübeli, hem de maliyeti olmayan bir file bekçisi. Galatasaray'a çok faydalı olacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.Fanatik

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)