E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları 10 yılın zirvesinde---

Asya borsaları 10 yılın zirvesinde

Asya borsaları 10 yılın zirvesinde
09 Kasım 2017 - 09:40 borsagundem.com

Wall Street'teki güçlü yükseliş Asya borsalarına rekor getirdi

Asya borsaları, Wall Street'deki rekor seviyede kapanışın ardından 10 yılın zirvesine yükselirken, düşük seyir izleyen Yeni Zelanda doları Merkez Bankası'nın para politikasını sıkılaştırma yanlısı açıklamalarıyla değer kazandı. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi  yüzde 0.3 artışla dün gördüğü 10 yılın zirvesine yakın seyrediyor. Avustralya borsası yüzde 0.4 artışla Ocak 2008'den bu yana en yüksek seviyesine yükselirken, Güney Kore'nin KOSPI endeksi yüzde 0.2 yükseldi. Japonya'nın Nikkei endeksi yüzde 1.4 artışla Ocak 1992'den beri görmediği seviyeye ulaştı. Wall Street dün video oyun üreticilerinin hisselerindeki artışla yükselirken, başlıca üç endeks rekor seviyelerde kapandı.

DÖVİZ

Dolar temel para birimleri karşısında yükseldi ancak ABD Başkanı Donald Trump'ın vergi reform planlarının gecikebileceğine ilişkin endişelerin etkisiyle yakın dönemdeki görünümü belirsiz görünüyor. Dolar endeksi <.DXY> 94.903'de bulunuyor ancak Ekim sonunda gördüğü üç ayın zirvesi olan 95.150'nin altında kaldı. Yeni Zelanda Merkez Bankası'nın beklenildiği gibi faiz oranlarını değiştirmemesine rağmen enflasyon görünümüne ilişkin açıklamalarının sıkılaştırma yanlısı olarak görülmesinin ardından, Yeni Zelanda doları iki haftanın zirvesini gördü. Yeni Zelanda doları ilk başta 24 Ekim'den bu yana en yüksek seviye olan 0.6974'e kadar yükseldi ve daha sonra bu zirveden gerileyerek 0.6950'de işlem görüyor. Analistler, piyasa genelinin Trump yönetiminin vergi reform planlarının geleceğine odaklandığını belirtti. Temsilciler Meclisi'nin hazırladığı vergi taslağından farklı olan ABD Senatosu vergi taslağının bugün açıklanması bekleniyor ve bu taslak Cumhuriyetçilerin vergi revizyonunu zorlaştıracak ve Wall Street'te şüpheleri artıracak.

PETROL

Petrol fiyatları dün geriledikten sonra OPEC ve Rusya öncülüğünde devam eden arz kısıntılarının desteğiyle bugün yatay seyrediyor. Brent ham petrol vadeli fiyatı yüzde 0.3 artışla varil başına 63.66 dolara yükseldi ancak hafta başında gördüğü iki yılın zirvesi olan 64.65 doların yaklaşık 1 dolar altında bulunuyor. ABD hafif ham petrol vadeli fiyatı yüzde 0.2 artışla varil başına 56.94 dolara yükseldi ancak bu hafta gördüğü iki yıldan uzun sürenin zirvesi olan 57.69 dolardan uzakta bulunuyor.

ALTIN

Altın dün yaklaşık üç haftanın zirvesini gördükten sonra doların yükselmesiyle bugün yatay seyrederken, paladyum dün gördüğü 16 yılın zirvesine yakın seyrediyor. Spot altının ons fiyatı neredeyse değişim göstermeyerek 1,280.81 dolarda bulunuyor. ABD altınının Aralık vadeli fiyatı yüzde 0.2 düşüşle 1,281.40 dolara geriledi. Paladyum yüzde 0.1 artışla 1,014.25 doları gördü. Paladyum dün 1,019 dolar ile 2001'den beri en yüksek seviyesini görmüştü

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)