E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları ABD tarım dışı istihdam ile yükseldi---

Asya borsaları ABD tarım dışı istihdam ile yükseldi

Asya borsaları ABD  tarım dışı istihdam ile yükseldi
11 Temmuz 2016 - 07:29 borsagundem.com

Asya hisseleri, ABD'de güçlü çıkan istihdam verisi sonrası, Japonya hisselerinin öncülüğünde yükseldi

Asya hisse senetleri, güçlü çıkan ABD tarım dışı istihdam verisinin dünyanın en büyük ekonomisine ilişkin endişeleri azaltması ve bunun sonucu ABD hisse senetlerinin yükselmesinin ardından değer kazandı. Japonya Hisse senetleri yükselişe öncülük etti.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.5 yükselerek, Tokyo saati ile 09:00'da 128.88 puana çıktı. Japonya'da Topix Endeksi, ABD verisi sonrası yenin zayıflamasının desteği ile sıçradı. Kamuoyu araştırmaları, Japonya'da Başbakan Shinzo Abe'nin koalisyonunun, Pazar günkü seçimlerde üçte iki çoğunluğu elde etme yolunda olduğunu gösterdi. Bu seçimler, Abe'ye ülkenin pasifist anayasasını revize etme imkanı sağlayabilir. ABD'de Standard & Poor's 500 Endeksi (S&P 500) Cuma günü, istihdamın 287,000 artarak beklenenin üzerinde gerçekleşmesi sonrası, rekor kapanış seviyesinin kısa bir süreliğine üzerine çıktı ve İngiltere'de Brexit sonrası meydana gelen kayıplarını geri aldı.

MSCI Asya Pasifik Endeksi geçen hafta, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden çıkması (Brexit) ile sonuçlanan referandumun sonuçlarına ilişkin endişelerin yeniden ortaya çıkması sonrası, yen gibi güvenli liman niteliğindeki varlıklara alım gelirken, Japonya hisse senetlerindeki düşüşlerle birlikte yüzde 1.1 geriledi. Asya hisse senetleri 2016 yılında sert dalgalanmalar yaşadı ve yüzde 2.3 kaybetti.

Singapur'da Oversea-Chinese Banking Corp. refah yönetimi araştırma bölümü başkan yardımcısı Vasu Menon, "Wall Street'te geçen hafta görülen ralli Asya hisselerine ılımlı bir destek getirebilir," dedi ve "Ancak kısa vadede, bu hisse senetleri, küresel sıkıntılardan dolayı, muhtemelen volatil seyredecek. Volatiliteye destek olabilecek bazı faktörler arasında, Brexit'in etkileri, ABD başkanlık seçimlerine iişkin endişeler ve in ekonomisine ilişkin kaygılar yer alıyor" şeklinde görüş bildirdi.

Japonya'da Topix Endeksi, yenin dolar karşısında yüzde 0.1 düşerek 100.68 seviyesine gelmesi ile birlikte yüzde 1.8 tırmandı. Seçim sonuçları, Abe'nin dikkatini savaş sonrası ABD tarafından empoze edilen anayasayı değiştirmeye odaklanıp odaklanmayacağı konusu hakkında soruları artırdı. Zira bu oldukça zaman alıcı bir süreç ve bu süreçte Abe'nin siyasi sermayesi aşınabilir ve hükümetin dikkati ekonomik programdan uzaklaşabilir.

Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0.3 yükseldi. Avustralya'da Başbakan Malcolm Turnbull seçimlerde zaferini ilan etti. Ancak seçimlerden bir hafta geçmesine karşın, Turnbull'un Liberal-Ulusal koalisyonunun hükümet kurmaya yetecek çoğunluğu sağlayıp sağlayamayadığı belli değil.

Yeni Zelanda'da S&P/NZX 50 Endeksi yüzde 0.7 yükseldi.

Avrupa borsalarının yükselişle açılmaları bekleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)