E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları ABD verisi öncesi dalgalı seyretti---

Asya borsaları ABD verisi öncesi dalgalı seyretti

Asya borsaları ABD verisi öncesi dalgalı seyretti
06 Mayıs 2016 - 07:21 borsagundem.com

Asya hisse senetleri, ABD'de açıklanacak tarım dışı istihdam verisi öncesi dalgalı bir seyir izledi

Asya hisse senetlerinin gösterge endeksi, Japonya piyasasının üç günlük tatilin ardından yeniden açılması sonrası, yatırımcıların dünyanın en büyük ekonomisinin sağlığı hakkında işaretler alabilmek için ABD istihdam verlerini beklemeleri ile birlikte dalgalı bir seyir izledi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi, yüzde 0.2 kadar yükselmesinin ardından, yüzde 0.2 düşerek, Tokyo saati ile 09:10'da 127.25 seviyesine geriledi. Endeks haftayı yüzde 3 kayıpla geçmeye yöneldi. Asya bölgesinde hisse senedi piyasaları bu hafta düşerken, Japon yeni, Japonya hisselerinin en son işlem gördüğü Pazartesi gününden bu yana zayıfladı. Güney Kore, Endonezya ve Tayland piyasaları tatil nedeniyle kapalı.

Melbourne'de IG Ltd. piyasa analisti Angus Nicholson, "Piyasa Japonya'nın dönmesi ile birlikte, olabileceği kadar kötü değil ve bu durum, son birkaç gündür yenin değer kaybetmesinden destek buluyor," dedi ve "Bugün güçü bir ABD tarım dışı istihdam verisi görürsek, bu durum doların doğru yönde ilerlemesine yardımcı olacak ve Japonya hisse senetlerini destekleyecek" şeklinde görüş bildirdi.

Küresel hisse senedi rallisi, büyük ekonomilerdeki büyümenin ılımlı ya da yavaş olduğu bir ortamda, ABD'de faiz artırımı beklentilerinin etkisi ile zayıfladı. Fed yetkilileri son günlerde borçlanma maliyetlerinin Haziran ayında yükseltilebileceğini işaret ederken, vadeli işlem traderları, son ekonomik verilerin ABD ekonomisinin durgun kalmayı sürdürdüğünü göstermesinin ardından, Haziran ayında faiz artırımı olasılığını yüzde 10 civarında görüyor.

ABD'de bugün TSİ 15:30'da istihdam verileri açıklanacak.

Japonya'da Topix Endeksi yüzde 0.1 yükseldi. Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 1.2 geriledi. Yeni Zelanda'da S&P/NZX 50 Endeksi yüzde 0.2 geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)