E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları bölgeden gelen verilerle yükselişte---

Asya borsaları bölgeden gelen verilerle yükselişte

Asya borsaları bölgeden gelen verilerle yükselişte
31 Temmuz 2024 - 07:12 borsagundem.com

Asya piyasaları, Japonya Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesi Japonya ve Çin ekonomik görünümüne ilişkin verilerle çoğunlukla yükseldi.


Asya-Pasifik piyasaları, yatırımcıların Japonya Merkez Bankası'nın (BOJ) faiz kararını beklerken ve Çin'in iş faaliyeti verileri ve Japonya'nın sanayi üretiminde daralmaya işaret eden verileri değerlendirirken Çarşamba günü çoğunlukla yükseldi.

Ekonomistler, BOJ’un faiz oranlarını mevcut aralıkta tutmasını beklerken, diğer analistler bir artış bekliyor. BOJ'nin referans faiz oranı şu anda yüzde 0 ila yüzde 0,1 aralığında.

Banka faiz oranlarını artırırsa, bu, referans faiz oranının 2010'dan bu yana ilk kez yüzde 0,1 veya daha yüksek bir seviyede sabit kalması anlamına gelecek.

Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanlığı'nın verilerine göre, raporlama ayında fabrika ve madenlerdeki mevsimsellikten arındırılmış üretim endeksi, Mayıs ayındaki yüzde 3,6'lık artışın tersine, 2020 baz değeri olan 100'e karşı 100,6 olarak gerçekleşti. Bakanlık genel düşüşü ulaşım ekipmanları sektöründeki üretim düşüşüne bağlarken, otomobil sektöründeki üretim duraklamasının etkisini gerekçe gösterdi.

Çin'in fabrika faaliyeti Temmuz ayında biraz daha hızlı bir şekilde daraldı ve resmi üretim satın alma yöneticileri endeksi Haziran ayındaki 49,5'ten düşerek 49,4 oldu. Ancak bu rakam, PMI'nin 49,3 olarak gelmesini bekleyen ekonomistlerin tahminlerini aştı.

Avustralya'nın ikinci çeyrek enflasyonu, geçen çeyreğe kıyasla yüzde 1 artarken, enflasyon yıllık bazda yüzde 3,8 arttı. Haziran enflasyon oranı da beklentilerle uyumlu olarak yüzde 3,8 olarak gerçekleşti.

Japonya'nın Nikkei 225 endeksi BOJ kararı öncesinde yüzde 0,33 düşerken, geniş tabanlı Topix endeksi yüzde 0,1 arttı. Ülkenin perakende satışları Haziran ayında yıllık bazda yüzde 3,7 arttı.

Güney Kore'nin Kospi endeksi yüzde 0,58 arttı ve Samsung Electronics, şirketin ikinci çeyrek faaliyet kârında yıllık bazda yüzde 1.458,2'lik muazzam bir artış bildirmesiyle yüzde 1,6 yükseldi. Küçük ölçekli Kosdaq yüzde 0,78 düştü

Avustralya'nın S&P/ASX 200 endeksi yüzde 1,21 yükseldi.

Hong Kong Hang Seng endeksi yüzde 2 yükselerek Asya piyasalarına öncülük ederken, anakara Çin CSI 300 endeksi yüzde 1,65 yükseldi.

New York borsası günü karışık seyirle tamamladıNew York borsası günü karışık seyirle tamamladı

 

Avrupa borsaları İngiltere hariç düşüşle kapandıAvrupa borsaları İngiltere hariç düşüşle kapandı

 

Borsa İstanbul'dan 3 hisse hakkında tedbir kararıBorsa İstanbul'dan 3 hisse hakkında tedbir kararı

 

Borsa günü düşüşle tamamladıBorsa günü düşüşle tamamladı

 

Wall Street’in en zayıf dönemi başlıyorWall Street’in en zayıf dönemi başlıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)