E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları düştü---

Asya borsaları düştü

Asya borsaları düştü
03 Aralık 2013 - 08:29 borsagundem.com

Asya borsaları ABD'de açıklanan güçlü ISM verisinin ardından düşüşe geçti

Asya borsaları ABD'de dün açıklanan güçlü ISM verisinin ABD Merkez Bankası'nın (Fed) tahvil alımlarını azaltmaya kısa süre içinde başlayacağı beklentisini artırmasıyla bugün düştü, dolar güç kazandı. Japon yeni ise merkez bankasından daha fazla gevşeme geleceğine dair spekülasyonla düştü.    
MSCI'nın Japonya hariç Asya Pasifik borsalar endeksi bugün yüzde 0.6 düştü. ABD borsaları, yatırımcıların sekiz haftadır süren kazanımların ardından alım yapmak için
yeni neden bulamamalarıyla dün düşerken, değerli metal fiyatlarındaki sert düşüşle madencilik sektöründe kayıplar görüldü. Borsalar Fed'in ekonomiye sağladığı desteklerin devam edeceği beklentisiyle son haftalarda yükseldi.
ABD'de dün açıklanan veriler büyümeye işaret etti. ABD'nin ISM imalat endeksi Kasım'da 57.3'e yükselerek Nisan 2011'den bu yana en yüksek düzeyde ve beklentilerin üzerinde açıklandı. 
Reuters anketine katılan ekonomistler endeksin 55'e gerilemesini bekliyorlardı. İnşaat harcamaları ise Ekim'de yüzde 0.8 arttı.      

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)