E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları güne karışık seyirle başladı---

Asya borsaları güne karışık seyirle başladı

Asya borsaları güne karışık seyirle başladı
09 Temmuz 2024 - 07:16 borsagundem.com

Asya-Pasifik piyasaları, S&P 500 ve Nasdaq'in geceyi rekor yüksek seviyelerde kapatmasının ardından Salı günü karışık açıldı

Asya piyasaları S&P 500'ün ardından karıştı, Nasdaq tüm zamanların en yüksek seviyelerinde kapandı.

Japonya'nın Nikkei 225 endeksi yüzde 1,11, Topix ise yüzde 0,38 yükseldi.

Güney Kore’de, şirketin en büyük sendikasının daha iyi ücret talebiyle üç günlük grevine devam etmesine rağmen Samsung Electronics hisselerinin yüzde 0,57 oranında değer kazanmasıyla Kospi yüzde 0,06 oranında değer kazandı. Öte yandan Hyundai, işçi sendikasıyla geçici bir ücret anlaşması yaparak grevi önledi. Hyundai hisseleri yüzde 1,59 oranında değer kaybetti.

Hong Kong Hang Seng Endeksi yüzde 0,2 oranında düşerken, CSI 300 endeksi yüzde 0,15 oranında değer kaybetti.

Avustralya'nın S&P/ASX 200 endeksi, ülkenin Temmuz ayı Tüketici Güveni yüzde 0,65 arttı. National Australia Bank'a göre Avustralya'nın ticari güveni 6 puan artarak +4'e yükseldi.

Yatırımcılar aynı zamanda Fed'in faiz oranı kararına ilişkin ipuçları için Perşembe günü yayınlanacak ABD tüketici fiyat endeksini de sabırsızlıkla bekliyor. Bu arada, Çin'in Çarşamba günkü enflasyon verileri ülkenin ekonomik toparlanmasının durumu hakkında fikir verecek.

ABD'de S&P 500 ve Nasdaq geceyi rekor yüksek seviyelerde kapattı. Bazı büyük finans devlerinin ve tüketici şirketlerinin kazançları da bu hafta yatırımcıların izleme listelerinde yer alıyor.

Japonya Maliye Bakanı Suzuki'den BoJ'a yakın markaj

 

ABD'de tüketici kredilerinde artış

 

New York borsası karışık seyirle kapandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)