E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları karışık bir seyir izledi---

Asya borsaları karışık bir seyir izledi

Asya borsaları karışık bir seyir izledi
25 Aralık 2017 - 13:53 borsagundem.com

Çin hisse senedi piyasaları pek çok piyasanın tatil olduğu günü düşük bir işlem hacmi ile değer kaybederek tamamladı

BORSAGUNDEM.COM

Çin hisse senedi piyasaları pek çok piyasanın tatil olduğu günü düşük bir işlem hacmi ile değer kaybederek tamamladı. Ancak Japonya'da borsa sınırlı bir yükseliş yaşayarak son 26 yılın en yüksek seviyesinden günü tamamladı.

Şangay Bileşik endeksi yüzde 0.5 oranında düşüşle 3280.46 puandan günü tamamladı. Emlakçılık sektörü hisselerinde yaşanan yükseliş, küçük şirketlerin hisselerinde yaşanan düşüşün gölgesinde kaldı. Şenzen Bileşik endeksi ise yüzde 0.9 oranında geriledi ve 399106 puandan günü tamamladı. Teknoloji sektörü hisselerinin çoğunlukta olduğu ChiNext endeksi ise yüzde 1.3 oranında geriledi.

Çin hisse senedi piyasaları düzenleyici otoritesi halka arzlara onay verme sürecini hızlandırdı ve bu da özellikle teknoloji sektörü hisseleri üzerinde baskı yarattı. Bu yıl 400'ün üzerinde şirket halka arz başvurusunda bulundu ve 225.5 milyar yuen fon tedarik etti.

Japonya'da borsa yüzde 0.2 oranında yükselişle 22939.18 puandan ve son 26 yılın en yüksek seviyesinden günü tamamladı. Tayvan borsası endeksi yüzde 0.1 oranında geriledi.

Bitcoin Asya piyasalarında gerçekleşen işlemlerde yüzde 6.17 oranında yükseldi ve 14200 dolardan fiyatlandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)