E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları karışık seyretti---

Asya borsaları karışık seyretti

Asya borsaları karışık seyretti
04 Eylül 2014 - 09:52 borsagundem.com

Japonya'da ülke merkez bankasının para politikasında değişikliğe gitmeme kararını bildirmesinin ardından, Nikkei endeksi yüzde 0,3 değer kaybetti

Asya borsalarında Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ) faizleri değiştirmemesinin ardından bugün açıklanacak İngiltere Merkez Bankası (BoE) ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) kararları öncesinde karışık bir seyir izleniyor.

Japonya'da ülke merkez bankasının dün başlayan ve bugün sona eren toplantısından, beklentiler doğrultusunda para politikasında değişikliğe gitmeme kararı çıktı. BoJ, faiz oranlarını değiştirmezken, parasal tabanı yıllık 60-70 trilyon yen artırma hedefini de korudu. "Ekonomi ılımlı toparlanma trendine devam ediyor" görüşünü de yineleyen BoJ, buna karşın tüketici vergisi artırımının ardından konut yatırımları için "esnek kalmayı sürdürüyor" ifadesini, "düşüş devam etmiştir" şeklinde değiştirdi. 

Gelişmelerin ardından Japonya'da Nikkei endeksi yüzde 0,3 azalışla 15.676,18 puandan kapandı. Dün 10 Ocak'tan bu yana gördüğü en yüksek seviyeye ulaşan dolar/yen paritesi de şu dakikalarda yüzde 0,1 değer kazancıyla 104,854 seviyelerinden işlem görüyor.

Hafta başından bu yana hızlı yükselişlerin yaşandığı Çin'de Şanghay bileşik endeksi bugün de güçlü görünümünü korudu. Endeks, analistlerin destek olarak nitelendirdikleri 2.300 puanı aşarak 3 Haziran 2013'ten bu yana gördüğü en yüksek seviyeye ulaşırken, şu dakikalarda yüzde 0,5 artışla 2.300,51 puanda bulunuyor.

Güney Kore'de Kospi endeksi yüzde 0,3 yükselişle günü 2.056,26 puandan sonlandırdı.

Hafta başından bu yana rekorlarını genişleten Hindistan'da Sensex endeksi, gelen kar satışlarıyla bugün geriledi. Endeks, şu dakikalarda yüzde 0,5 azalışla 27.011,31 puanda seyrediyor. Dolar/Hindistan Rupisi paritesi de yatay seyirle 60,425 seviyelerinden alıcı buluyor.

Hong Kong'da Hang Seng endeksi ise yüzde 0,3 gerilemeyle 25.252,07 puanda dalgalanıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)