E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları üç haftanın zirvesinde---

Asya borsaları üç haftanın zirvesinde

Asya borsaları üç haftanın zirvesinde
12 Ağustos 2013 - 08:59 borsagundem.com

Asya borsaları, Çin borsasının ülkede açıklanan güçlü verilerin ardından yükseldi

Asya borsaları, Çin borsasının ülkede açıklanan güçlü verilerin ardından üç buçuk haftanın en yüksek seviyesini görmesine paralel olarak yükseldi.     
Çin'in CSI300 endeksi, sanayi üretiminin Temmuz'da bu yılın en yüksek artışını kaydettiğini gösteren verinin ardından yükselişini sürdürerek yüzde 1.2 arttı. CSI 300'den destek bulan MSCI Japonya hariç Asya Pasifik borsalar endeksi ise yüzde 0.7 yükseldi.
Çin'de Cuma günü açıklanan banka kredileri ve para arzı verisi de bankacılık sistemindeki kısıntılı likiditeye rağmen Temmuz ayında beklentilerin üzerinde gelerek hisse senetlerine destek vermişti.
Çin'de büyümenin yavaşlamasına ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) tahvil alımlarını ne zaman azaltacağına dair endişeler birkaç aydan bu yana borsalar üzerinde baskı yaratıyor. Geçen hafta Çin'de açıklanan veriler, Asya'nın bu büyük ekonomisinin istikrar kazandığına dair umutları  kuvvetlendirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)