E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları Yellen'in açıklamalarını fiyatlıyor---

Asya borsaları Yellen'in açıklamalarını fiyatlıyor

Asya borsaları Yellen'in açıklamalarını fiyatlıyor
30 Mayıs 2016 - 07:20 borsagundem.com

Asya iyasaları, Fed Başkanı Yellen'ın Cuma günü faiz artırımını destekleyen yorumlarını fiyatlıyor

Altın, Fed Başkanı Janet Yellen'ın faiz artırımının önümüzdeki aylarda mümkün olabileceğini kaydetmesinin ardından düşüşünü dokuzuncu güne taşıyarak son bir yılın en uzun düşüş dönemini gerçekleştirirken, dolar önemli para birimlerinin tümü karşısında değer kazandı. Japonya hisse senetleri yükselirken, Çin hisseleri geriledi.

Altın, gümüş ve platin ile birlikte, borçlanma maliyetlerindeki artış beklentisinin faiz ödemesi yapmayan varlıkların cazibesini azaltması ile birlikte, değer kaybetti. ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi Mart ayından bu yana en yüksek seviyesine çıktı ve Çin yuanı, merkez bankasının günlük referans kurunu düşürmesinin ardından son iki haftanın en sert düşüşünü gerçekleştirdi. Yen dolar karşısında bir ayın en düşük seviyesine indi ve Japonya hisse senetleri, Başbakan Shinzo Abe'nin danışmanlarından birinin satış vergisindeki artışın muhtemelen erteleneceğini belirtmesinin ardından Mayıs ayının en yüksek kapanışını gerçekleştirmeye yöneldi. ABD ve İngiltere'de finans piyasaları bugün tatil nedeniyle kapalı.

Yellen, Cuma günü yaptığı konuşmada, iyileşen ABD ekonomisinin "önümüzdeki aylarda" faiz artırımını getirebileceğini söyleyerek geçen hafta bir dizi Fed yetkilisinin yorumlarını teyit etti. Fed fonları faizi (Fed'in gösterge faizi) vadelileri, Temmuz ayında faiz artırımı olasılığının yüzde 50'ye çıktığını işaret etti ve Cuma günü açıklanan veri, ABD ekonomisinin birinci çeyrekte önce açıklanan rakamdan daha hızlı büyüdüğünü gösterdi.

Sydney'de CMC Markets Asia Pacific Pty şef piyasa stratejisti Ric Spooner, "Emtia dahil piyasaların büyük bölümü için temel konu şimdilerde bir sonraki faiz artırımının zamanlaması," dedi ve "Eğer Haziran ya da Temmuz ayında bir faiz artırımı olursa, bu durum, bu yıl ikinci bir faiz artırımı ihtimalini yükseltti" şeklinde görüş bildirdi.

Japonya'da bugün açıklanan ve büyümenin teklemekte olduğunu gösteren perakende satışlar verisi, özel tüketimdeki zayıflığın altını çiziyor ve satış vergisi artışının ertelenme ihtimalini artırıyor. Fransa, Yunanistan ve İsveç'te bugün gayrı safi yurtiçi hasıla verileri ve Euro Bölgesi'nde ekonomik güven endeksi açıklanacak

Spot altın yüzde 1 kadar düşerek ons başına 1,200 doalra kadar indi.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mehmet akkuş30 Mayıs 2016 07:45

    yorum ve haber başlığına göre olumsuz bir hava imajı var çin hisseleri dahil bütün asya hisseleri artıda.Ekonomi sitesinde ekonomik verilere ters haber. Karışıklığa , krize odaklanınca insan herşeyi öyle görüyor.

  • mehmet akkuş30 Mayıs 2016 07:41

    neresi karışık bütün asya hisseleri artmış.yellenin neyini fiyatlıyor artımı eksimi yönde daha seans bitmeden yorum ve haber yapılırsa böyle ters köşe olunur