E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları Yellen sonrası yükseldi---

Asya borsaları Yellen sonrası yükseldi

Asya borsaları Yellen sonrası yükseldi
07 Haziran 2016 - 06:59 borsagundem.com

Asya hisse senetleri, Yellen sonrası yenin değer kaybetmesi ile birlikte Japonya hisselerine gelen alımların desteği sonucu yükseldi

Asya hisse senetleri, Fed Başkanı Janet Yellen'ın ABD ekonomisinin borçlanma maliyetlerinde kademeli artışa dayanmaya yetecek denli toparlanmakta olduğunu işaret etmesi ile birlikte, zayıf yenin Japonya'nın ihracatcı şirketlerin hisselerine alım getirmesi ve emtia hisselerinin ralli yapması sonrası yükseldi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.4 yükselerek Tokyo saati ile 09:16'da 130.45 seviyesine çıktı ve üçüncü güne taşıdığı yükseliş sonucu beş haftanın zirvesine ulaştı. Dolar yen karşısında, Yellen'ın ABD ekonomisindeki pozitiflerin negatiflere ağır bastığını söylemesi ve kademeli faiz artırımından tekrar bahstmesi ile birlikte üç haftanın en hızlı yükselişini gerçekleştirdi.

Sydney'de CMC Markets baş analisti Ric Spooner, "Fed'in normalleşme programı beklenenden daha kademeli olacak," dedi ve "Bu yıl en fazla bir faiz artırımı olacak görünüyor ve bu durum hisse senetleri ve emtia iiçin olumlu. Darbe alan emtia içinde, petrol piyasası en iyi yer. Halihazırda arzda kesintiler görüyoruz" şeklinde görüş bildirdi.

Japonya'da Topix Endeksi, yenin Pazartesi günü dolar karşısında yüzde 1 değer kaybetmesinin etkisiyle yüzde 0.4 yükseldi. Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0.3 tırmandı. Güney Kore'de Kospi Endeksi yüzde 0.7 yükselirken, Yeni Zelanda'da S&P/NZX 50 Endeksi fazla değişmedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)