E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları yükseldi---

Asya borsaları yükseldi

Asya borsaları yükseldi
03 Ocak 2018 - 08:57 borsagundem.com

Küresel piyasalar 2018 yılına pozitif başlangıç yaptı

İmalat verilerinde beklentilerin üzerindeki yükselişin küresel büyümede eş zamanlı iyileşmeye işaret etmesi risk iştahını artırırken, Asya borsaları on yılın zirvesini gördü. Avrupa'daki imalatın güçlü olması tahvil getirilerinin artmasını ve euronun zayıf seyir izleyen dolar karşısında üç yılın zirvesine yükselmesini sağladı. Yatırımcılar gelişmekte olan piyasalara yönelirken; Filipinler borsası rekor seviyede, Hong Kong borsası da on yılın zirvesinde seyrediyor. Japonya dışındaki Asya Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi dün 1.4 artışla Mart ayından bu yana en iyi performansını kaydettikten sona bugün yüzde 0.4 yükseldi. Endeks 2007 sonunda gördüğü tüm zamanların zirvesi 591.50 seviyesine yakın seyrediyor. Çin lokomotif hisseler  art arda dört gündür yükselirken, Japonya'nın Nikkei endeksi tatil dolayısıyla kapalı.

DÖVİZ

Euro bölgesinin ekonomik görünümüne ilişkin iyimserlikten destek bulan euro üç yılın zirvesine yakın işlem görüyor. Euro dün 1.2081 dolar seviyesine kadar yükseldikten sonra yüzde 0.1 düşüşle 1.2048 dolara geriledi. Böylece euro, Eylül ayında gördüğü ve 2015 başından bu yana en yüksek seviye olan 1.2092 dolardaki zirve seviyesine yaklaşmış oldu. Euro Dolar karşısında 14 yılın en iyi performansını kaydettiği 2017 yılının ardından, Avrupa ekonomilerinin güçlenmesi ve Avrupa Merkez Bankasının ekonomiye verilen desteği azaltacağı yönündeki beklentilerin artmasıyla 2018'e de yüksek seyirli başladı. Dolar endeksi dün 91.751 ile üç buçuk ayın zirvesini gördükten sonra bugün 91.902'de bulunuyor. Yatırımcıların dikkati ise, akşam saatlerinde açıklanacak Fed'in 2017'de faiz oranlarını üç kez artırdığı Aralık ayı toplantı tutanaklarına çevrildi. Dolar ayrıca Cuma günü açıklanacak istihdam verisi de dahil olmak üzere ilerleyen günlerdeki ekonomik verilerden ipuçları alabilir.

PETROL

Petrol fiyatları, güçlü talep ve OPEC ile Rusya öncülüğünde devam eden üretim kısma çabalarının piyasayı sıkılaştırmasıyla dün gördüğü 2015 ortalarının zirvelerine yakın seyrediyor. Brent ham petrol vadeli fiyatı dün gördüğü 29 Mayıs 2015'deki seviyesi olan 67.29 dolara yakın seviyede varil başına 66.55 dolarda bulunuyor. ABD hafif ham petrolü dün Haziran 2015'te ulaştığı 60.74 doları görmesinin ardından, varil başına 60.40 dolarda seyrediyor.

ALTIN

Altın fiyatları, doların dip seviyelerden toparlanması ve teknik göstergelerin kısa vadeli düzeltmeye işaret etmesiyle üç buçuk ayın zirvesinden geriledi. Spot altının ons fiyatı 1,321.33 dolar ile 15 Eylül'den bu yana en yüksek seviyesini gördükten sonra yüzde 0.4 düşüşle 1,312.71 dolarda seyrediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)