E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları yükseldi---

Asya borsaları yükseldi

Asya borsaları yükseldi
07 Şubat 2014 - 08:37 borsagundem.com

Asyada borsalar Wall Street'te göreülen yükselişin ardından, ABD'de açıklanacak veriler ile küresel endişelerin azalacağı endişesiyle yükseldi

Asya borsaları Wall Street'te dün görülen güçlü yükselişin ardından ve ABD'de bugün açıklanacak tarım dışı istihdam verisinin küresel büyüme endişelerini yatıştırabileceği beklentisini artırmasıyla bugün yükseldi.

MSCI'nın Japonya hariç Asya Pasifik borsalar endeksi Çarşamba günü beş ayın en düşük seviyesinin görülmesinin ardından bugün yüzde 0.7 yükseldi. Nikkei endeksindeki yükseliş ise yüzde 1.7'yi buldu.     

Yatırımcılar bugün açıklanacak ABD tarım dışı istihdam verisini beklerken, Reuters anketine katılan ekonomistler tarım dışı istihdamın Ocak'ta 185,000 artmasını, işsizlik oranının ise yüzde 6.7 olarak açıklanmasını tahmin ediyorlar. ABD borsaları haftalık işsizlik maaşı başvurularında düşüşe işaret eden verinin ekonomiye duyulan güveni artırması ve Walt Disney'in  açıkladığı beklentilerin üzerindeki sonuçların ardından dün yükseldi. S&P 500 ve Dow dünkü seansta Aralık ortasından beri görülen en büyük günlük yükselişi kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)