E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları yükseldi... Euro değer kazandı---

Asya borsaları yükseldi... Euro değer kazandı

Asya borsaları yükseldi... Euro değer kazandı
03 Nisan 2017 - 07:25 borsagundem.com

Uluslararası piyasalarda, Asya hisse senetleri oldukça yoğun bir haftada yükselirken, euro değer kazandı

Asya piyasalarında işlem gören hisse senetleri, Çin Devler Başkanı Xi Jinping ile ABD Başkanı Donald Trump'ın bir araya geleceği toplantı ve ABD istihdam verilerini de içeren oldukça yoğun bir haftanın başlangıç gününde, yükseldi.

Japonya hisse senetleri,ülkenin en büyük firmalarında görünümünüün iyileştiğini gösteren verinin ardından hafifçe yükseldi. Güney Kore, Hong Kong ve Singapur'da işlem gören hisse senetleri de, bölge Hisse senetlerinin son beş yılın en iyi çeyrek dönem performansını göstermesinin ardından yükseldi. euro, Şubat ayından bu yana ilk haftalık düşüşünü gerçekleştirmesinin ardından değer kazandı. Çin ve Tayvan'da piyasalar tatil nedeniyle kapalı. Petrol geçen hafta bu yılın en hızlı yükselişini gösterdikten sonra kazancını korudu.

Yılın ikinci çeyreğinin başlaması ile birlikte, siyasi gelişmeler, iyileşen küresel ekonomik görünümü gölgeleme tehdidi taşıyor. İlk önemli veri, Japonya'da büyük imalatçı şirketlerin güveninin ilk çeyrekte arttığını ve böylelikle üst üste ikinci çeyrekte de iyileştiğini gösterdi.

Fed'in geçen ayki faiz artırımı ve bu yıl para politikasını daha da sıkılaştıracağına ilişkin beklentiler, ABD Başkanı Donald Trump'ın sağlık yasasını parlamentodan geçirememesinina rdından vergi indirimlerini de onaylatmakta güçlük çekeceğine ilişkin endişelerden dolayı doları güçlendirmeyi başaramadı.

Paris'te Societe Generale SA ekonomi küresel başkanı Michala Marcussen, "Yatırımcılar, ipucu elde edebilmek için bu hafta, ekonomik verilere ve hem Fed hem de Avrupa Merkez Bankası'nın toplantı tutanaklarına bakacak," dedi ve "Ancak risk beklentileri dikkate alındığında, piyasalar ipuçlarını muhtemelen Başkan Xi ve Başkan Trump arasında perşembe günü başlayacak ve iki gün sürecek, gündeminin en üst sırasında ABD'nin Çin karşısındaki dış ticaret açığının olduğu toplantıyı izleyecek" şeklinde görüş bildirdi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi, yılın ilk çeyreğinde yüzde 8.8 ile 2012'den bu yana en iyiçeyrek dönem performansını gerçekleştiröesinin ardından, Tokyo saatiile 10:56'da yüzde 0.3 yukarıda seyrediyordu.

Yen dolar karşısında yüzde 0.1'den az yükselerek 111.35 seviyesine çıkarken, euro dolar karşısında yüzde 0.2 yükselerek 1.0677 seviyesine çıktı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)