E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları yükselişte---

Asya borsaları yükselişte

Asya borsaları yükselişte
25 Ocak 2016 - 07:12 borsagundem.com

Asya hisse senetleri, küresel hisse senetlerini 3.5 yılın en hızlı yükselişne iten ralliyi genişletti

Asya hisse senetleri, Japonya hisse senetlerindeki yükseliş ve ham madde şirketlerinin hisselerine gelen alımların etkisi ile, küresel hisse sentelerinin son 3.5 yılın en hızlı yükselişini göstermesini sağlayan ralliyi daha da genişletti.

MSCI Asya Pasifik Endeksi, ham madde ve sağlık-bakım sektörlerindeki yükselişlerin öncülüğünde, yüzde 0.5 yükselerek, Tokyo saati ile 09:02'de 119.07 seviyesine çıktı. Japonya'da Topix Endeksi, Asya bölgesinde tüm piyasaların Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi'nin ekonomik desteğin artırılabileceğini işaret etmesinin ardından başlayan kazançları genişletmesi ile birlikte yüzde 1.1 tırmandı. 29 Ocak'ta toplanacak olan Japonya Merkez Bankası'nın başkanı Haruhiko Kuroda, piyasalarda görülen son sert dalgalanmaların ekonomi üzerindeki etkisini fazla önemli bulmazken, traderlar Fed'in bu haftaki toplantısında faizi sabit tutacağını düşünüyor.

Sydney'de CMC Markets baş stratejisti Michael McCarthy, "Politika yapıcılar, piyasalardaki bu volatilitenin küresel ekonomiyi nasıl etkileyeceğini anlayana kadar, bekle-gör tutumunu sürdürecek," dedi ve "Piyasalardaki depresyon dikkate alındığında, piyasada Cuma günkü kazançlara ek yapmak için potansiyel var. Bu hafta oldukça önemli olaylar var. Japonya Merkez Bankası ve Fed toplanıyor. Bu nedenle, tepki verecek çok sayıda yatırımcı var. Volatilite muhtemelen sürecek" şeklinde görüş bildrdi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi için volatilite göstergesi geçen hafta Eylül ayından bu yana en yüksek seviyesine çıkarken, Şanghay Bileşik Endeksi her işlem gününde kayıp ve kazanç bölgeleri arasında dalgalandı. Japonya'da Topix Endeksi Cuma günü, önceki iki günde yüzde 6.4 kaybettikten sonra yüzde 5.6 yükseldi.

MSCI Asya Paisifk Endeksi, Çin'deki ekonomik yavaşlama ve petrol ve diğer emtia fiyatlarındaki sert düşüş nedeniyle yatırımcıların riskli varlıklardan çekilmesi sonrası bu yıl hala yüzde 9.7 aşağıdayken, Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 18 düştü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)