E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları yükselişte... Dolar kazançlarını korudu---

Asya borsaları yükselişte... Dolar kazançlarını korudu

Asya borsaları yükselişte... Dolar kazançlarını korudu
31 Mart 2017 - 07:15 borsagundem.com

Uluslararası piyasalarda, dolar çeyreğin son gününde kazançlarını korurken hisse senetleri alış ağırlıklı seyretti

Asya piyasalarında işlem gören hisse senetlerinin çoğu değer kazanırken, bölge hisselerini içeren endeks, küresel ekonominin güçlenmekte olduğuna ilişkin işaretlerle birlikte, son beş yılın en büyük çeyrek dönem yükselişine yöneldi. Dolar kazançlarını korurken, petrol varil başına 50 doların üzerinde seyretti.

Japonya'da Topix Endeksi, çekirdek tüketici fiyatlarının bir yılı aşkın süredir ilk kez iki ay üst üste artış göstermesinin ardından yükseldi. Çin hisse senetleri, resmi imalat sanayi göstergesinin yaklaşık beş yılın en yüksek seviyesine çıkması ile birlikte dalgalı bir seyir izledi. Dolar, Fed yetkililerinin faizlerin piyasanın algıladığından daha hızlı artabileceğini işaret etmesinin ardından kazançlarını korudu. Güney Afrika randı, Devlet Başkanı Jacob Zuma'nın maliye bakanını görevden uzaklaştırmasının ardından kayıplarını genişletti.

Melbourne'de IG Ltd. baş piyasa stratejisti Chris Weston, "Döviz, tahvil ve hisse senedi piyasalarındaki tahmin edilemez akışlara ilişkin beklentiler, ay ve daha önemlisi çeyrek dönemin son gününe girilmesi ile birlikte yüksek" dedi. Japonya'da mali yıl Cuma günü sona eriyor.

MSCI Asya Pasifik Endeksi Tokyo saati ile 10:46'da yüzde 0.1 aşağıda seyrediyordu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)