E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsalarında düşük yen morali---

Asya borsalarında düşük yen morali

Asya borsalarında düşük yen morali
09 Mayıs 2016 - 07:16 borsagundem.com

Asya hisse senetleri, düşük yenin Japonya hisse senetlerinin desteklemesi ile birlikte alış ağırlıklı seyretti

Asya hisse senetlerinin çoğunluğu, ABD'de istihdamın son yedi ayın en yavaş artışını göstermesinin Fed'in faz artırımını kademeli yapacağı beklentisini güçlendirmesinin ardından, Japonya hisse senetlerinin zayıf yen ile birlikte yükselmesinin ardından değer kazandı.

MSCI Asya Pasifik Endeksi fazla değişmeyerek, Tokyo saati ile 09:10'da 127.08 puandan kaldı. Endekste düşen bir hisse senedi karşılığı iki yaklaşık iki hisse senedi değer kazandı. Japonya'da Topix Endeksi yüzde 0.9 yükseldi. Traderlar, ABD'de Cuma günü açıklanan Nisan ayı tarım dışı istihdam verisinin 160,000 artış ile beklenenin altında kalmasının ardından, Fed'in gelecek ay faiz artırımına gitmesine ilişkin beklentilerini düşürdü. Yatırımcılar ayrıca, Çin'de döviz rezervlerinin arttığını ve ihracatın dolar bazında düştüğünü gösteren verileri ve Kanada'daki yangın ve Suudi Arabistan'da petrol bakanının değiştirilmesinin ardından petroldeki yükselişleri de izledi.

Melbourne'de IG Ltd. baş piyasa stratejisti Chris Weston, "Piyasa yatırımcılarının hazmetmek durumunda olduğu çok haber var," dedi ve "Asya'daki traderların beklenenden düşük çıkan istihdam verisine tepki verme şansı olacak, bu nedenle dolr dikkatle izlenmeli. Piyasa halen faiz artırımı konusunda şüpheci, zira bir sonraki faiz artırımı Haziran 2017'ye kadar tam olarak fiyatlanmış değil" şeklinde görüş bildirdi.

Japonya'da Nikkei 225 Endeksi, yenin dolar karşısında yüzde 0.3 düşüşle 107.46 seviyesine gelmesi ile birlikte yüzde 1.2 yükseldi. Güney Kore'de Kospi ENdeksi yüzde 0.1 geriledi. Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeks yüzde 0.2 yükselirken, Yeni Zelanda'da S&P/NZX 50 Endeksi yüzde 0.2 düştü. Çin'de Şanghat Bileşik Endeksi yüzde 0.9 geriledi.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)