E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsalarında 'Japonya' etkisi---

Asya borsalarında 'Japonya' etkisi

Asya borsalarında 'Japonya' etkisi
13 Ağustos 2024 - 07:06 borsagundem.com

Asya borsaları Japonya öncülüğünde güne yükselişle başladı

Asya-Pasifik piyasaları Nikkei'nin yüzde 2'den fazla değer kazanmasıyla yükselişe öncülük ediyor.

Japonya'nın önemli endeksleri Salı günü piyasaların tatilden sonra yeniden işlem görmeye başlamasıyla yüzde 2'den fazla kazanç elde etti.

Gösterge Nikkei 225 yüzde 2,53 yükselerek 2 Ağustos'tan bu yana ilk kez 36 bin seviyesini aştı. Daha geniş kapsamlı olan Topix ise ise 2,16 değer kazandı.

Hükümet kaynaklarına dayandırılan habere göre, ülke parlamentosu, Japonya Merkez Bankası'nın geçen ay faiz oranlarını artırma kararını tartışmak üzere önümüzdeki hafta özel bir oturum düzenlemeyi planlıyor.

Güney Kore'nin Kospi endeksi yüzde 0,2 oranında düşerken, küçük ölçekli Kosdaq yüzde 1,57 kayıp yaşadı.

Avustralya'nın S&P/ASX 200 endeksi marjinal bir yükseliş yaşadı.

Hong Kong'un Hang Seng endeksi işlem gününe yüzde 0,4 kazançla başlarken, Çin ana karasındaki CSI 300 yüzde 0,06 yükselişle açıldı.

Güneydoğu Asya'da Singapur, Temmuz ayında açıklanan ön gayri safi yurtiçi hasıla tahminiyle uyumlu olarak ekonomisinin ikinci çeyrekte bir önceki yıla göre yüzde 2,9 büyüdüğünü bildirdi.

Cevdet Yılmaz: OVP tahminlerin altında kalmaya devam ediyorCevdet Yılmaz: OVP tahminlerin altında kalmaya devam ediyor

 

Kamu alacaklarında faiz oranları artırıldıKamu alacaklarında faiz oranları artırıldı

 

Fitch'den İsrail'e kötü haberFitch'den İsrail'e kötü haber

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • şaka nuri sanayiden13 Ağustos 2024 07:23

    auhauhuhuahu dünya uçuşta biz batıyoz .mücize eknoomi ekibi ülkeyi 1 yılda ne hale getirdi.yapısal reformu olmayan bir sistem .günlük anlık sistem.dünyada yok bide tüik denen bir ülkenin emeklisini sefalete sokan ekip.kendileri mizleer gibi çocukları mizler gibi kolejlerde harika evlerde arabalarda mizlerrr gibi .kaata yazıp halkı sefalete ittikleri rakamlarla halk çocuklarını okula bile gönderemiyor.bu ekip mizler gibi onlara kolejler sefalete soktukları halkın çocuklarına 3.sınıf okullar.hahhauhauhauhu oylarınız akapa hödüpa bide milliyetçi muhafazakar çok güvendiğimiz mahapa ya devam .huahuahhuhauhau