E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsalarında yükseliş---

Asya borsalarında yükseliş

Asya borsalarında yükseliş
06 Şubat 2017 - 07:42 borsagundem.com

Asya hisse senetleri yukarı yönde hareket ederken dolar değer kaybetti

Asya piyasaları, Wall Street'te yaklaşık 100 şirketin bilanço açıklayacağı yoğun haftaya girilirken hızlanan ivmeye eşlik ederek bugün yükseliş gerçekleştirirken, dolar ise ABD'nin mali teşvik politikalarına dair belirsizliğin devam etmesiyle beraber sakin bir seyir izledi.

Japonya dışındaki Asya Pasifik piyasalarını takip eden MSCI endeksi yüzde 0.3 yükselirken, Avustralya hisse senetleri de yüzde 0.1 ilerleme kaydetti.

Japon Nikkei endeksi de Cuma günü Wall Street'in yükselişle kapanmasının ardından bu sabah yüzde 0.2 arttı.

Çin'de bu sabah açıklanan hizmet sektörü satın alım yöneticileri (PMI) özel endeksi Aralık'taki 53.4'ten Ocak'ta 53.1'e gerilese de, sektördeki genişlemenin devam ettiğini gösterirken; piyasalar bu veriden çok etkilenmedi. Çin Shanghai endeksi  yatay bir seyir izledi.

Yatırımcılar Çin'de bu veriler yerine Cuma günü kısa vadeli faiz oranlarının sürpriz bir şekilde artırılmasını fiyatlamaya devam ediyor.

DÖVİZ

ABD doları Cuma günü açıklanan tarım dışı istihdam verilerinde ücret artışlarının beklentilerin altında kaldığının görülmesi üzerine Fed'in önümüzdeki ay faizleri artırmayacağı tahminlerinin devam etmesi ile yeni haftaya zayıf başladı.

Doların diğer altı büyük para birimi karşısındaki hareketlerini takip eden dolar endeksi DXYyüzde 0.2 düşerek 99.688 oldu ve Perşembe günü gördüğü Kasım ortasından bu yana en düşük seviye olan 99.233'e tekrar yaklaştı.

Dolar, yen karşısında yüzde 0.2 düşerek 112.36 olurken, euro karşısında ise yatay bir seyirle 1.0782 seviyesinden işlem gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)