E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya hisseleri karışık seyrediyor---

Asya hisseleri karışık seyrediyor

Asya hisseleri karışık seyrediyor
10 Mayıs 2016 - 07:14 borsagundem.com

Ucuz yen sonrası yükselen Japonya borsasını diğer kıta borsaları takip edemedi. Asya hisse sentleri, petrol ve sanayi metallerindeki satışların emtia hisselerini düşürmesinin etkisiyle satış ağırlıklı seyretti.

Japonya hariç Asya hisse senetleri, ham petrol ve sanayi metallerindeki düşüşlerin emtia üreticilerine satış getirmesi ile birlikte geriledi ve bölge hisse senetlerinin gösterge endeksi Eylül 2000'den bu yana en uzun düşüş sürecini gerçekleştirmeye yöneldi.

Japonya hariç MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.4 düşüşle Tokyo saati ile 09:07'de 401.08 puana indi ve düşüşünü 10'ncu güne taşıdı. Tüm dünyada hisse senetleri son iki haftada, küresel büyümeye ilişkin endişelerin arttığı ve şirket karlarının karışık çıktığı bir ortamda ivmesini kaybetti.

Sydney'de AMP Capital Investors Ltd. yatırım strateji müdürü Shane Oliver, "Küresel büyümeye ilişkin endişeler yeniden ortaya çıktı," dedi ve "Piyasada daha da gevşeme olabilir. Çin'den son dönemde gelen haberler güvene pek de yardımcı olmuyor" şeklinde görüş bildirdi.

Çin'de haftasonu açıklanan dışticret verileri Nisan ayında dolar bazında ihracatın düştüğünü ve ithalatın düşüşünü 18'nci aya taşıdığını gösterdi. Aynı zamanda, Cuma günü açıklanan ABD Nisan ayı tarım dışı istihdam verisinin beklenenden daha düşük çıkması, Fed'in faiz artırımlarında yavaş davranacağı beklentilerini güçlendirdi.

Güney Kore'de Kospi Endeksi yüzde 0.1 yükseldi. Avustralya'da S&P/ASX200 Endeksi yüzde 0.3 düşerken, Yeni Zelanda'da S&P/NZX 50 Endeksi azla değişmedi. Japonya'da Topix Endeksi, yenin iki haftanın en düşük seviyesi yakınında seyretmesi ile birlikte yüzde 0.3 yükseldi. Japonya hisseleri dahil MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.2 geriledi. Çin'de Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.2 yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)