E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizAsya paraları 8 ayın zirvesine doğru---

Asya paraları 8 ayın zirvesine doğru

Asya paraları 8 ayın zirvesine doğru
23 Ekim 2012 - 11:34 borsagundem.com

Asya paraları, Japonya'da ilave teşvik beklentisinin riskli varlıklara talebi artırması ile yükseldi

Asya para birimleri, Japonya'nın ekonomiyi desteklemek için ilave teşviklere gideceği beklentisinin riskli varlıklara talebi artırması sonrası güç kazandı ve sekiz ayın en yüksek seviyesine yaklaştı.
Japonya'da ihracat eylül ayında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10.3 düştü ve bu veri, Japonya Merkez Bankası'nın 30 Ekim'deki para politikası toplantısında varlık alım programını daha da genişleteceği beklentisini artırdı. Japonya Merkez Bankası varlık alım programını en son 19 Eylül'de 10 trilyon yen (125 milyar dolar) artırmıştı. Güney Kore para birimi won, İspanya'da bölgesel seçimlerin sonuçlarının Avrupa'nın borç krizini kontrol altına alacağı yolundaki iyimserliği güçlendirmesi sonrası 13 ayın zirvesine tırmandı.
Singapur'da Bank of America Merrill Lynch ekonomisti Chua Hak Bin, "Japonya'da daha gevşek para politikası beklentileri risk iştahını artırıyor" dedi ve "Hong Kong ve Tayland piyasalarının tatil nedeniyle kapalı olması ile birlikte, işlemlerin bugün sakin seyretmesi bekleniyor" şeklinde değerlendirmede bulundu.
Filipinler pesosu ABD doları karşısında, Bloomberg News'un derlediği verilere göre, Manila saati ile 10:402ta, yüzde 0.2 değer kazanarak 41.30 seviyesine çıktı. Won yüzde 0.2 yükselerek 1,102.20 ve Tayvan doları yüzde 0.2 primle 29.261 seviyelerine çıktı. Bölgenin en aktif paralarını içeren Bloomberg-JPMorgan Asya Dolar Endeksi 117.67'ye çıktı ve 17 Ekim'de gördüğü 3 Şubat'tan bu yana en yüksek seviye olan 117.87'ye yaklaştı.
İspanya Başbakanı Mariano Rajoy'un Halkın Partisi, Galiçya Bölgesi seçimlerinde, yerel parlamentonun 75 sandalyesinden 41'ini kazandı ve bu durum, ülkenin yardım istemesinin önündeki önemli engellerden birini ortadan kaldırdı. Yen dolar karşısında değer kaybederek 80 seviyesinin üzerine çıktı ve euro dünkü yüzde 0.3'lük çıkışının ardından bugün fazla değişmedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)