E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizAsya paraları da erimeye başladı---

Asya paraları da erimeye başladı

Asya paraları da erimeye başladı
28 Mayıs 2012 - 07:10 borsagundem.com

Asya paraları böylece dört hafta üst üste düştü ve bu yılın en uzun süreli haftalık düşüş serisini gerçekleştirdi

Asya para birimleri, Avrupa borç krizinin küresel ekonomik toparlanmaya zarar verebileceği ve bölge ihracatına yönelik talebi düşürebileceği endişeleri ile geçen haftayı düşüşle geçirdi. Asya paraları böylece dört hafta üst üste düştü ve bu yılın en uzun süreli haftalık düşüş serisini gerçekleştirdi.
Geçen hafta açıklanan veriler, Çin'de imalat sanayinin Mayıs'ta yedinci ayda da daralabileceğini, Tayvan'da denizaşırı nakliye ve fabrika üretiminin düştüğünü ve Malezya ekonomisinin son çeyrekte Haziran ayından bu yana en yavaş hızda büyüdüğünü gösterdi. Hidistan para birimi rupi, merkez bankasının para birimi üzerindeki baskıyı azaltmak için dolar arzını artırmaya yönelik tedbirlerinin ardından rekor seviyeye düştü.
Singapur'da Standard Chartered Plc Asya döviz strateji müdürü Thomas Harr, "Avrupa'da halen yoğun sorunlar var ve Çin'de yavaşlamaya yönelik endişeler bulunuyor" dedi ve "Şu an için Asya para birimlerinin tümü üzerinde baskı var" şeklinde görüş bildirdi.
Hindistan rupisi geçen hafta yüzde 1.7 düşerek dolar başına 55.3750 seviyesine indi. Filipinler pesosu yüzde 1.2 değer kaybederek 43.755, Tayland bahtı yüzde 1.1 kayıpla 31.69 ve Çin yuanı yüzde 0.2 gerileyerek 6.3439 seviyesine indi.
Japon yeni hariç Asya'da en çok işlem gören 10 para birimini içeren Bloomberg-JPMorgan Asya Dolar Endeksi geçen hafta yüzde 0.5 düştü ve Cuma günü 114.21'e kadar inerek 15 Aralık'tan bu yana en düşük seviyesini gördü. Yabancı fonlar geçen hafta, Tayvan, Güney Kore, Endonezya ve Tayland hisse senedi piyasalarından 1.9 milyar Dolar çıkardı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)