E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizAsya paraları değer kaybediyor---

Asya paraları değer kaybediyor

Asya paraları değer kaybediyor
22 Kasım 2011 - 10:49 borsagundem.com

ABD ve Avrupa'daki borç sorunlarının küresel ekonomik büyümeyi yavaşlatacağına ilişkin spekülasyon üzerine Asya paraları düştü

Asya paraları, ABD ve Avrupa'daki borç sorunlarının küresel büyümeyi yavaşlatacağına ve gelişen piyasa varlıklarının talebini azaltacağına yönelik spekülasyonun etkisyle, Güney Kore wonu öncülüğünde değer kaybetti.
Yabancı fonlar dün aldıklarının 646 milyon dolar üzerinde Tayvan, Güney Kore ve Endonezya hissesi sattı. ABD'de bütçe açığının azaltılmasından sorumlu kongre komitesi dün uzlaşma sağlayamadıklarını açıklayarak, 2013'e kadar otomatik harcama kesintilerinin uygulanması için ortam oluşturmuş oldu. Avrupa'nın CDS'i rekor seviyeye tırmandı.
Industrial Bank of Korea'nın yatırım yöneticilerinden Kim Sung Soon, ABD ve Euro Bölgesi'nden gelen haberlerle risk duyarlılığının tüm piyasalarda etkili olduğunu söyledi.
Güney Kore wonu, ABD doları karşısında yüzde 0.5 düşüşle 1,146.05 seviyesine geriledi. Çin yuanı yüzde 0.06 kayıpla 6.3640', Endonezya rupisi yüzde 0.3 düşüşle 9,083'e ve Tayvan doları yüzde 0.1 değer kaybederek 30.289 seviyesine düştü.
Kospi Endeksi'nin 3. gününde de değer kaybetmesinin ardından won 1 ayın en düşük seviyesine geriledi. Güney Kore Merkez Bankası Başkanı Kim Choong Soo, Finansal İstikrar Yönetim Kurulu'nun Asya toplantında yer alan bazı ülkelerin sermaye kontrollerin önemli olduğunu dile getirdiğini aktardı. Toplantıda yetkililer, bölgedeki döviz swapları anlaşmalarını da tartıştı.
Industrial Bank of Korea'dan Kim ise, piyasanın hâlâ merkez bankasının bazı düzenleyici adımlar atabileceği konusunda tetikte olduğunu belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)