E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizAsya paraları değer kazandı---

Asya paraları değer kazandı

Asya paraları değer kazandı
25 Nisan 2012 - 11:39 borsagundem.com

ABD'den gelen verilerin Asya'nın ihracat görünümünü desteklemesiyle Asya paraları değer kazandı

Dünyanın en büyük ekonomisi ABD'de ekonomik toparlanmanın hız kazanmasının Asya'daki ihracat görünümünü iyileştirmesi üzerine Asya paraları, Tayvan doları öncülüğünde güçlendi.
Bloomberg-JP Morgan Asya Dolar Endeksi, dün ABD'de açıklanan ve Mart ayında 328 bin yeni konut satıldığını gösteren verinin ardından 2. gününde de yükseldi. Güney Kore'de tüketici güveni Nisan'da 104 puandan son 11 ayın en yükseğine tırmandı. Tayland'da ise 3 aylık düşüşün ardından ihracatların Mart'ta 2. kez artış kaydetmesi bekleniyor.
ABD'nin toparlanmasının ihracat odaklı Asya ülkelerinin daha güçlü büyümeden yararlanacağı sinyallerini artırdığını savunan RAM Holdings Bhd.'nin başekonomist Yeah Kim Leng, bu durumun Asya paralarını da desteklediğini söyledi.
Tayvan doları yüzde 0.2 değerlenerek 29.479'a, Güney Kore wonu ve Filipin pezoları ise yüzde 0.1'er kazançla sırasıyla 1,139.80 ve 42.667'ye çıktı. Yuan yüzde 0.05 güçlenerek 6.3041'e yükseldi. Asya'daki yen hariç en çok işlem gören 10 para biriminin hareketini izleyen Asya Dolar Endeksi yüzde 0.03 artışla 116.52 puana ulaştı.
MSCI Asya Pasifik Endeksi, İspanya ve Hollanda'nın tahvil faizlerinin, ihalelerin ardından düşmesi üzerine yükseldi. Fed bugün faiz, ekonomik büyüme ve enflasyon tahminlerini paylaşacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)