E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizAsya paraları değerlendi---

Asya paraları değerlendi

Asya paraları değerlendi
13 Şubat 2012 - 11:17 borsagundem.com

Yunan parlamentosunun bütçe kesintilerini onaylamasının ardından Asya paraları değer kazandı

Borç krizindeki Yunanistan'ın ikinci kurtarma paketinin şartı olan bütçe kesintilerinin, parlamentonun onayını almasının ardından Asya paraları, Malezya ringgiti öncülüğünde primlendi.
Protestoların gölgesinde yapılan parlamentodaki oylama, Euro Bölgesi maliye bakanlarının 15 Şubat'taki toplantısında ikinci kurtarma paketine ilişkin kararı vermelerinde etkili olacak. Bu hafta açıklanacak olan ekonomik verilerin Malezya ekonomisinin, 2011'in son çeyreğinde 9. kez büyümeye işaret etmesi ve Singapur'da perakende satışların Aralık'ta 10. kez üst üste arttığını göstermesi bekleniyor.
Asya'da yen hariç en çok işlem gören 10 para biriminin, dolar karşısındaki hareketini izleyen Bloomberg-JP Morgan Asya Dolar Endeksi yüzde 0.1 yükseldi. Malezya ringgiti, ABD doları karşısında 10 Şubat'ta yüzde 0.8 değer kaybetmesinin ardından yüzde 0.4 kazançla 3.0252 seviyesine çıkarken, Tayvan doları da yüzde 0.1 kazançla 29.534 düzeyine sıçradı.
Yunanistan'ın temerrüte düşeceğine ilişkin endişelerin gevşemesiyle risk iştahınde genel olarak ilerleme kaydedildiğini, bunun da bölgeye giren sermayeyi desteklediğini belirten Tokyo'daki Dai-ichi Life research Institute Inc.'in ekonomistlerinden Tohru Nishihama, ancak Yunanistan'ın sorunlarının hala daha tamamen çözülmediğini ve beklentideki kırılganlığın devam ettiğini söyledi.
Atina'nın merkezinde 10 bina protestocular tarafından ateşe verildi, göstericiler parlamentonun önündeki mermer heykellere de saldırdı. Avrupalı maliye bakanları ve Yunanistan'ın özel sektör kreditörleri bu hafta Yunanistan'ın önümüzdeki ayki 14.5 milyar euroluk itfasına yardımcı olmalarına yönelik plana dair bir karar verecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)