E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizAsya paraları destek bulamadı---

Asya paraları destek bulamadı

Asya paraları destek bulamadı
09 Ocak 2012 - 10:54 borsagundem.com

Avrupa'daki borç krizine ilişkin endişelerin güvenli varlık arayışını öne çıkarmasıyla, Asya paraları zayıfladı

Euro Bölgesi'ndeki borç krizinin, yatırımcıları gelişen piyasadakilerden, güvenli varlıklara yönlendirmesi üzerine Asya paraları, Endonezya rupisi ve Malezya ringgiti öncülüğünde değer kaybetti.
Bloomberg-JP Morgan Asya Dolar Endeksi, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin euronun 3 ay içinde kurtarılmana ilişkin planlarını görüşecekleri bugünkü toplantılarının öncesinde, 4. gününde de düşüş kaydetti. Ekonomistler bu hafta açıklanacak olan Filipinler'in ihracatının 7. kez daralmaya işaret etmesini ve Malezya'da da teslimatların Kasım'da son 3 ayın en düşük hızında büyümüş olmasını bekliyor.
Traderlar ve yatırımcıların, hâlâ somut bir ilerleme kaydedemiş olan Avrupa'yı izlediğini söyleyen Manila'daki Rizal Commercial Banking Corp.'un müdürlerinden Lito Mercado, bunun yalnızca Avrupa'nın değil, tüm dünyadaki ekonomik büyümeyi tehdit ettiğini belirtti.
Endonezya rupisi, dolar karşısında yüzde 1.4 düşüşle 9,218 seviyesine gerilerken, Malezya ringgiti de yüzde 0.5 zayıflayarak 3.1601'den işlem gördü. Filipin pezosu yüzde 0.3; Tayland bahtı ise yüzde 0.4 değer kaybetti ve sırasıyla 44.270 ve 31.80 seviyelerinden fiyatlandı. Asya'da yen hariç en çok işlem gören 10 para birimini izleyen Asya Dolar Endeksi yüzde 0.2 düştü.
MSCI Asya Pasifik Endeksi, 6 Ocak'ta açıklanmış olan Avrupa'daki ekonomik görünüme güvenin, son 2 yılın en düşük seviyesine gerilemesi ve Almanya'da fabrika siparişlerinin son 3 yılın en sert düşüşünü kaydetmesinin etkisiyle, 3. gününde de geriledi ve yüzde 0.4 düştü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)