E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizAsya paraları endişelerden korktu---

Asya paraları endişelerden korktu

Asya paraları endişelerden korktu
05 Eylül 2011 - 10:23 borsagundem.com

ABD'den gelen olumsuz istihdam verilerinin Asya'daki ihracatçıların görünümünü karartmasıyla, Asya paraları geri adım attı

Asya paraları, ABD'nin istihdam raporunun bölgedeki ihracatçıların görünümünü aşağı çekmesinin ardından değer kaybetti.
MSCI Asya Pasifik Endeksi, 2 Eylül'de açıklanan ve dünyanın en büyük ekonomisi ABD'de Ağustos ayında istihdamda hiç artış kaydedilmediğine işaret eden raporun ardından yüzde 2 geriledi. Almanya'daki anayasa mahkemesi bugün ülkenin Yunanistan'ın ve Euro Bölgesi'nin kurtarma paketlerindeki rolünü değerlendirecek.
ABD'den gelen istihdam verilerinin hayal kırıklığına uğrattığını belirten Westpac Banking Corp.'un döviz stratejistlerinden Jonathan Cavenagh, Fed'in açıklayabileceği olası teşvik paketlerinin Asya paraları ve hisse senedi piyasalarındaki sorunları sınırlaması gerektiğini savundu.
Güney Kore wonu, ABD doları karşısında yüzde 0.6 düşüşle 1,068.95 seviyesine gerilerken, Malezya ringgiti yüzde 0.3 kayıpla 2.9750'ye, Filipin pezosu ise yüzde 0.2 düşüşle 42.23 düzeyine düştü. Çin yuanı yüzde 0.08 değer kaybıyla 6.3879 seviyesine geriledi.
ABD'de istihdam, Eylül 2010'dan bu yana en zayıf oranında seyrediyor. Fed, rejor düşük seviyedeki faizlerini 2008'den bu yana yüzde 0.25'te bırakıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)