E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizAsya paraları geri çekildi---

Asya paraları geri çekildi

Asya paraları geri çekildi
03 Ekim 2011 - 10:35 borsagundem.com

Küresel ekonomideki yavaşlamanın bölgedeki ihracat taleplerini düşüreceğine ilişkin endişe Asya paralarını zayıflattı

Asya paraları küresel ekonomideki yavaşlamaların bölgedeki ihracat talebini düşüreceğine ilişkin endişelerin etkisiyle değer kaybetti. Asya paraları, Endonezya rupisi ve Tayland bahtı öncülüğünde düştü.
Tayland'da denizaşırı teslimatların Ağustos ayında düşüş kaydetmesi ve ülkenin cari işlemler dengesinin açık vermesi üzerine baht 1 yıldan bu yana en düşük seviyesine geriledi. Güney Kore haftasonu ülkedeki ihracat büyümesinin geçtiğimiz çeyrekte hız kestiğini açıklamıştı. Dolar Endeksi, Avrupalı maliye bakanlarının zirvesinin öncesinde Ocak ayından bu yana en yüksek seviyesine tırmandı.
Asya ekonomilerinin küresel ekonomideki zayıflıklardan etkilendiğini hatırlatan DBS Group Holdings Ltd.'ın kıdemli döviz ekonomistlerinden Philip Wee, tablonun Asya paraları açısında oldukça olumsuz göründüğünü belirtti.
Endonezya rupisi, ABD doları karşısında yüzde 1.6 düşüş kaydederek 8,928 seviyesine gerilerken, Tayland bahtı da yüzde 0.6 kayıpla 31.30 seviyesine düştü. Çin ve Güney Kore'de finansal piyasalar tatil sebebiyle kapalı.
Asya'da yen hariç en çok işlem gören 10 para biriminin hareketini izleyen Bloomberg-JP Morgan Asya Dolar Endeksi 114.58 seviyesinden 1 haftanın en düşük seviyesini kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)